Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Nyomonkövetés

A diákok a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjából tudják feltölteni, és ugyanitt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az idei eljárás

Az idei eljárásban nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át – jelezték.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nyelvvizsga

Kiemelték, ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Személyes adatok

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Kitértek arra is: az idén külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő július 13.

Ponthatárok

A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart. A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki a felvi.hu honlapon. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-t is kapnak az eredményről.

Értesítés

A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2022. augusztus 5-ig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek – olvasható a közleményben.

Csábító ajánlat a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem egyébként arra ösztönzi a jelentkezőket, hogy jelöljék az intézményt első helyen, azok ugyanis, akik ezt megteszik, „egyedülálló ösztöndíjprogram” segítségével csökkenthetik tanulmányaik költségeit. „Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75 százalékkal is csökkentheted” – írják abban a levélben, amelyet az egyetem küldött ki a jelentkezőknek.

Pont ott Party

A ponthatárokat várhatóan július 21-én hirdetik ki, azok elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők. „Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről” – hívta fel a figyelmet a felvi.hu. Mint ismert, a ponthatárok kihirdetésére országszerte bulikat szerveznek. Noha a Pont Ott Party 2020-ban a járvány miatt elmaradt, 2021-ben az eseményt a hagyományoknak megfelelően megtartották, és ez nem lesz másképp 2022-ben sem, a budapesti rendezvény a Városligetben került megrendezésre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash