Rossz hírt közölt a közösségi oldalán a Penny áruházlánc, ugyanis nagyon úgy fest, hogy valakik a nevükben hirdetnek nyereményjátékot.

Hamis nyereményjáték

A Penny Magyarország úgy értesült, hogy több hamis nyereményjátékot is hirdetnek a nevükben, ahol a gyanútlan felhasználóknak különböző linkeket küldenek privát üzenete formájában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt közölte az áruházlánc

Az áruházlánc a hivatalos Facebook oldalán hívta fel a vásárlók figyelmét arra, hogy csalásról van szó, úgy vélik valamilyen adathalász oldal igyekszik átverni a felhasználókat.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Privát üzenetben támadnak a csalók

Bejegyzésükben azt írják: “Tájékoztatunk Titeket, hogy tudomásunk szerint a PENNY nevében több, hamis nyereményjátékot hirdetnek, ahol a felhasználóknak különböző linkeket küldenek privát üzenet formájában.Véleményünk szerint adathalász oldalként működnek és ott társaságunk logóját jogosulatlanul használják, valamint a PENNY Market Kft. nevében nyereményekről értesítenek felhasználókat.”

Az esetleges károk

Majd így folytatják: “A játékkal, nyereményekkel kapcsolatban felmerült károkért Társaságunk felelősséget nem vállal. Fentiek alapján kérjük, hogy semmiképpen ne kattintsatok a hamis profilok által küldött linkre!”

A Penny által szervezett játékok

“Ha a PENNY Market Kft. által szervezett nyereményjátékon szeretnétek részt venni, akkor a https://www.penny.hu/ oldalon adunk hiteles tájékoztatást társaságunk nyereményjátékairól! Szíves megértéseteket köszönjük.” – zárják soraikat.

A teljes poszt itt érhető el:

Nem ritkák a hasonló esetek

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy csalók élnek vissza az áruházláncok nevével. Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán még 2019-ben írtuk meg, hogy csalók 85 ezres kuponokat ígérnek a Tesco nevében, de a Lidl, illetve a Spar is esett már áldozatul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Penny Market – Forrás: Wikipédia