Péntek reggel erős a forgalom az agglomerációban, menetrend változásra figyelmeztet a MÁV, hétfőtől némi felmelegedés jön az időjárásban.

Erős a forgalom az M0-ás autóút déli szakaszán. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon telítettek a sávok, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek, az időveszteség 10-15 perc. Az M5-ös autópálya felé Diósd térségében lassul le a haladás.

Élénk a forgalom a főváros felé vezető főbb útvonalakon, többek között: az M3-as autópályán, a Bag – Mogyoród – M3 bevezető vonalon, a 4-es főúton Monornál, a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál, – a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között,
és a 31-es főúton Mendénél is. 

A BKK infói szerint péntek reggel kilenckor a Városmajor utcában a Diós ároknál egy műszaki hibás jármű akadályozza a forgalmat. A 129-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent János Kórház, a Temes utca, a Barabás Villa és a Maros utca megállót.

A MÁV arra figyelmeztet, hogy a következő két hétvégén a munkanap-áthelyezések miatt változik a vonatok közlekedési rendje. December 6-án és 13-án a munkanapra, 7-én és 14-én pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanapok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható Budapesten és környékén. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 fok körül alakul. Késő estére -2, -3 fokra hűl le a levegő, az agglomeráció hegyvidéki területein, akár – 5 Celsius-fok is lehet.

Hétfőtől melegszik a hőmérséklet, csak a leghidegebb hajnalokon csúszhat nulla fok alá a hőmérséklet, napközben, kedden akár 6 fok is lehet majd.

Kiemelt kép: Illusztráció