A Digi hétfőn elindította mobil telekommunikációs szolgáltatásait a magyarországi piacon saját mobilhálózatán, amit az elmúlt négy évben jelentős tervezési, beruházási és kivitelezési folyamatok eredményeként hozott létre. Az agglomerációban szinte teljes a mobilhálózatuk lefedettsége, akinek már van valamilyen Digi szolgáltatása, fillérekért vagy ingyen mobilozhat, az agglomerációban élők tehát nagyon jól járhatnak.

A Diginél egyelőre egy tarifacsomag lesz elérhető, kizárólag azoknak az ügyfeleknek, akik legalább egy vezetékes vagy műholdas szolgáltatást igénybe vesznek a cégtől.

A kedvezményes ajánlat hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe, így az ügyfelek szabadon dönthetnek az előfizetés időtartamáról.

A kedvezményes ajánlat havidíjat nem tartalmaz, az ügyfelek csak a felhasznált szolgáltatásokért fizetnek, nagyon kedvező áron.

A havidíj, a korlátlan mobil adatforgalom, a hálózaton belüli hívások percdíja és a hálózaton belüli SMS díja is nulla forint, a belföldi és EU hívások (minden belföldi vezetékes- és mobilhálózat irányában és minden EU országbeli vezetékes és a legtöbb jelentős mobilhálózat irányában) díja 5 forint percenként.

Hálózaton belül korlátlan beszélgetést és korlátlan adatforgalmat tartalmaz a csomag, az adatforgalomnál a korlátlanság a valóságban 50 GB adatkeretet jelent, ezt elérve a Digi 256 kbps-re lassíthatja le a le- és feltöltési sebességet – írja a Portfolió.

A Digi a mobiltelefon szolgáltatása indulásától sajátmárkás telefonokat tesz elérhetővé. A szolgáltató hálózata a 4G technológiát és a 2G szabványt is használja, hogy a hangszolgáltatások esetében biztosítsa a kompatibilitást a korábbi, már használatban lévő telefonokkal.

A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett Digi Communication N.V. magyarországi leányvállalata. A Digi csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen. A Digi Kft. a magyarországi piacon 1998 óta működik. A társaság 2018 májusában irányítást szerzett a magyar telekommunikációs piac egy másik, szintén meghatározó szereplője, az Invitel Távközlési Zrt. felett.

BPK-MTI, Kiemelt kép: illusztráció