Május végén jelentette be a Pilisi Parkerdő, hogy fizetőssé teszi a parkolóját Visegrádnál az erdőben, és néhány nappal később már a Normafa is jelezte, hogy megszünteti az ingyenes parkolás lehetőségét. Az új parkoló használatáért június 12-től kell majd fizetni.

Fizetős lesz az új parkoló

A Normafa igencsak népszerű kirándulóhelyszínének parkolójában megszűnik az ingyenes parkolás lehetősége. Az új parkolóban június 12-től óránként 440 forintot kell majd fizetni hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 20 óra között – írja a Telex a Hegyvidéki Önkormányzat honlapja alapján.

Felújították a Normafát

Normafán egyébként fontos átalakításokat végzett a 12. kerület: megépült az Eötvös út elkerülő szakasza és a Konkoly-Thege úton az új parkoló is. Az új parkolóval lehetőség nyílt arra, hogy a Síház melletti, töredezett burkolatú parkolót és az ott lévő buszfordulót eltüntessék onnan. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Polgármester bontotta a parkoló aszfaltját

Május 10-én maga a 12. kerületi polgármester, Pokorni Zoltán ment oda a régi parkolóhoz, hogy egy légkalapáccsal felbontsa az aszfaltot. A töredezett burkolatú parkoló helyén zöldfelület, illetve közösségi tér kerül majd kialakításra.

Több száz cserjét ültetnek

A tervek szerint a 12. kerület vezetése a parkoló felújításával a hegygerinc fősétányát több száz méterrel meghosszabbítják. Az aszfalt helyére vízáteresztő burkolat kerül, a buszforduló parkos közösségi térré alakul. Ezenfelül 60-70 fát és több száz cserjét ültetnek a területre.

Kevesebb lesz a füst

A hegyvidéki önkormányzat a normafai buszvégállomást is áthelyezi, így az nyáron átkerül Csillebércre. Ennek köszönhetően a Normafa nem fog többé benzingőzben fürödni a járó motorú buszok miatt.

Fizetős lesz az új parkoló

Mivel a régi parkoló helyett létesített új parkoló magánterület, amelynek a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a tulajdonosa, ezért a várakozásért hétvégén és munkaszüneti napon 08:00 és 20:00 óra között parkolási díjat kell fizetni. Ennek összege óránként 440 Ft.

Fizetős lesz a parkolás a Pilisi Parkerdőben is

A Pilisi Parkerdő már a Normafa előtt bejelentette, hogy a megnövekedett autós forgalom miatt csökkenteni szeretné a járművek számát a környéken. A leginkább hétvégente kialakuló, kritikus természeti terhelés mérséklése érdekében a visegrádi Apátkúti völgyben található parkolót május 28-ától fizetőssé tette a parkerdő.

Elviselhetetlen az autók száma

A Pilisi Parkerdő a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdei turizmus elvei szerint a látogatók számát és az élővilág érdekeit össze kell hangolni, és azt semmiképp nem szabad engedni, hogy az autók lepjék el a természetközeli kirándulóhelyeket.

Felújításra költik a pénzt

A fizetős parkolásból befolyt pénzt a Pilisi Parkerdő tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések, és a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésére fogja felhasználni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Tripadvisor.hu