Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a magyar futball-válogatott gyönyörűen állta a sarat a világbajnok franciákkal szemben, a mérkőzésen pedig végül 1-1-et tudott játszani Didier Deschamps csapatával, a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Bár Fiola Attila góljával sokáig vezetett a magyar csapat, a franciák végül egyenlíteni tudtak, ami azt jelenti, hogy a döntetlennel még maradt esélye a magyaroknak a továbbjutásra. A meccs után, a szövetségi kapitány, Marco Rossi azt nyilatkozta: ez pályafutásának egyik legszebb napja.

Mint egy gyerek a vidámparkban

A magyarok olasz szakvezetője a találkozó után azt mondta, eddig csak televízión nézte az Európa-bajnokságot, most azonban 56 évesen, ezzel a csapattal úgy érzi magát, mint egy gyerek a vidámparkban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

“Edzői pályafutásom egyik legszebb napja”

“Mondhatjuk, hogy ez edzői pályafutásom egyik legszebb napja. Itt vagyunk, nagy a cirkusz körülöttünk, jól akarunk teljesíteni, ugyanakkor továbbra is két lábbal a földön kell járnunk. Nem vagyok arrogáns, hogy azt mondjam, elmegyünk Münchenbe és nyerünk, de azt mondhatom, hogy odamegyünk és a lehető legjobb teljesítményt fogjuk majd nyújtani” – jelentette ki a szakember.

Nem volt biztos a sikerben

A tréner kifejtette, nem volt biztos abban, hogy a játékosai képesek lesznek-e ilyen jó teljesítményt nyújtani. “Az első találkozó után volt néhány pszichológiailag nehéz napunk, de most remek eredményt értünk el, ráadásul hihetetlen teljesítménnyel. Örülnünk kell és büszkének kell lennünk, nekem is és a játékosoknak is. A szurkolóknak tudtunk adni két órányi adrenalinbombát, remélem, holnap mindenki szép napot fog tölteni a családjával” – mondta Rossi.

Javuló teljesítmény

A tréner emlékeztetett, a válogatott teljesítménye az érkezése óta javuló tendenciát mutat, és bár sokszor, sokan kritizálják, egyes játékosokat miért hív be, másokat pedig miért mellőz, a kerettagok minden egyes alkalommal bizonyítják, miért vannak itt.

Remek reakciók

“Nehéz pillanatokban remekül reagálnak, hozzáállásban rengeteget fejlődtek, ez pedig nagyon fontos, ugyanis a riválisok javára lévő technikai különbséget csak szervezett játékkal és kellő motivációval lehet kompenzálni. Ezúttal a világbajnoknak sikerült kellemetlen perceket okoznunk, nyomás alatt tartottuk őket” – elemezte az összecsapást a szövetségi kapitány. Szalai Ádámmal kapcsolatban – akit egy fejére mért ütés miatt le kellett cserélni – elmondta, kórházban van, de tiszta volt a feje, a pontos diagnózisra azonban még várni kell.

Kleinheisler László lett a találkozó legjobbja

A találkozó legjobbjának megválasztott Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban kiemelte, azon játékosok egyike, akit mindig kritizálnak, amikor meghívja a válogatottba, de ezeket nekik nem szabad meghallgatniuk.

Látszik a fejlődés

“Ha tudjuk, honnan indultunk és most hol tartunk, látszik a fejlődés. A szurkolótáborunk világszinten páratlan, ők is hozzásegítenek minket ahhoz, hogy ilyen keményen dolgozzunk” – jelentette ki Rossi, aki szerint csapata most kivívott magának némi dicsőséget.

A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek

Kleinheisler László is a szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatot emelte ki. “Nagyon jó érzés volt velük ünnepelni, hihetetlen, nehéz mit mondani. Ma is ők voltak a 12. játékos a pályán. Örülök az egy pontnak, remélem, így folytatjuk tovább” – mondta.

Nagy Ádám is megszólalt

Nagy Ádám, a magyar válogatott védekező középpályása kijelentette, szerinte nem ez volt a legideálisabb időpont ehhez a mérkőzéshez, a hőségben ugyanis nem volt kellemes futballozni, és emiatt nehézkesebben mozgott mindkét csapat.

Emberpróbáló mérkőzés volt

“Az ivószünet segített valamennyit, de összességében embert próbáló feladat volt, ahogyan bizonyára a szurkolóknak is, főleg azoknak, akik a napos oldalon ültek” – fogalmazott Nagy. Hozzátette, a franciák talán egy kicsit lebecsülték a magyar együttest, de legalábbis teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy világbajnoki címvédőként ők a találkozó esélyesei.

Hatalmasat küzdöttek

“Hatalmasat küzdöttünk ma, és úgy érzem, valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak a portugálokkal szemben elveszített első körös meccs utolsó 10 percében történtekért” – jelentette ki Nagy, aki szerint ezzel az 1-1-gyel elérték, hogy jövő szerdán ki-ki meccset játszhassanak Münchenben a németekkel.

Gulácsi Péter szerint óriási munka volt ebben

A kapus Gulácsi Péter azt nyilatkozta, büszke, mert a világ legerősebb válogatottja ellen sikerült “óriási munkával” elérni egy döntetlent, ami nem csak az eredmény miatt volt számukra nagy élmény.

Felemelő érzés

“A világbajnokkal szemben, itthon, egy Európa-bajnokságon, 60 ezer magyar drukker előtt játszottunk 1-1-et, ez pedig egészen felemelő érzés” – mondta az RB Leipzigben légióskodó hálóőr, aki elismerte, a franciáknak több helyzetük volt, de az első és a második félidőben is voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor a magyarok ki tudták védekezni a rivális próbálkozásait.

Megérdemelt eredmény

“Úgy gondolom, hogy részünkről megérdemelt ez az eredmény, mert arra készültünk, hogy igyekszünk az erősségeiket hatástalanítani, és ez az esetek többségében működött is” – mondta Gulácsi.

A franciák szövetségi kapitánya ezt mondta

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya kiemelte, a hőséghez testileg és pszichológiailag is alkalmazkodni kellett, ami az ő csapatának kevésbé sikerült. “Így is rengeteg lehetőséget kidolgoztunk az első félidőben, betalálni azonban nem tudtunk. A magyarok a játékrész végén megszerezték a vezetést, aztán pedig remekül védekeztek” – fogalmazott a kapitány, aki az eredménnyel nem, csapatával viszont elégedett volt.

Sok lövésük volt

“Sok lövésünk volt, a kapufát is eltaláltuk, szereztünk plusz egy pontot az eddigi háromhoz, a célunk továbbra is az, hogy továbbjussunk a csoportból” – tette hozzá a világbajnok együttes trénere.

Dicsérte a magyarokat

Kiemelte, a magyarok – főleg az első játékrészben – megmutatták, milyen remek játékosaik vannak, mert ilyen fontos mérkőzésen tudtak ilyen remek teljesítményt nyújtani.

Dinamikusak voltak

“A magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni nálunk” – egészítette ki a szakvezető, aki szerint az első negyedórában nehezen lendültek játékba, ráadásul a hazai közönség előtt gyönyörűen játszó rivális kevés helyet hagyott nekik a támadóharmadban. “Így is volt 14-15 kapura lövésünk, egy percig sem adtuk fel” – zárta Deschamps. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Magyarország – Franciaország mérkőzés a Puskás Arénában – Forrás: MTI/Kovács Tamás