Bölcsességfog eltávolítása közben törte el egy nő állkapocscsontját egy fogorvos Pest vármegyében. A nő elmondása szerint az asszisztensek is felmondtak, miután megtudták, súlyos hibát követett el az orvos a műtét közben. A rendőrség büntetőeljárást indított, a nőnek a mai napig erős fájdalmai vannak.

A bölcsességfogát húzták ki 

Krisztina, tavaly márciusban kereste fel a fogorvosi rendelőt, ahol kihúzták a jobb alsó bölcsességfogát, azonban elmondása alapján a műtét közben eltörték az állkapocscsontját, amiről az ellátás végén nem tájékoztatták a beteget. “Miután magamhoz tértem az altatásból, kérdeztem a doktornőt, hogy minden rendben volt-e a műtét alatt, mert az ébredezésemkor hallottam, ahogy jelzi az asszisztens a fogorvosnak, hogy nem illeszkedik a fogsorom”.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem kapta meg a röntgent 

A páciens szerint az orvos azt mondta, hogy bár nagyon megkínozta a fogait, ennek ellenére minden rendben van. A beavatkozást követően készült egy röntgenfelvétel, amelyet nem mutatott meg és nem bocsátott Krisztina rendelkezésére – írja az Index. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kapott számlát 

A beteg állítása szerint az ébresztése után és a röntgen közben az orvos vitatkozott az asszisztensekkel, mert ők fel akartak mondani. A fogorvos még aznap felhívta a nőt, hogy az állapota felől érdeklődjön, akkor jelezte neki az állkapcsa erős fájdalmát. Az orvosi tájékoztatás úgy szólt, hogy szedjen fájdalomcsillapítót, jegelje az arcát és ne rágjon. Krisztina azt állítja, a műtétről dokumentumot és számlát sem kapott. 

Visszament a fogorvoshoz

A bölcsességfog-eltávolítást követő éjszakán a nő nagyon rosszul volt, az altatásnál kapott infúzió helyén a véna felpúposodott, ő többször majdnem elájult. Alig tudott beszélni is, mivel a szája kinyitása nehézségekbe ütközött. Emellett az evés és ivás is óriási fájdalmat okozott számára. Minden egyes alkalommal, amikor kicsit is kinyitotta a száját, recsegő hang hallatszott. Később visszament a fogorvoshoz, aki arról tájékoztatta, hogy az előző alkalommal készült felvétel nem volt jó, mert nagyon remegett, így újabb röntgen készült. 

Felmondtak az asszisztensek 

“A műtét óta nem érzem a számat, az államat és a fogaimat jobb oldalt” – mondta Krisztina, aki azt állítja, hogy az érintett fogorvos asszisztensei az ő műtétje miatt mondtak fel. Valamint nem tájékoztatták arról, hogy el van törve az állkapcsa, annak ellenére, hogy többször visszament az orvoshoz. Egyik alkalommal az orvos közölte vele, hogy ez nagyobb műtét volt, mint egy foghúzás. 

Újra megműtötték 

Több mint egy hónappal később Krisztina felkeresett egy klinikát, ahol kiderült, el van törve az állkapcsa, és azt javasolták, sürgősen forduljon a Semmelweis Egyetem Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinikájára, ahol röntgenfelvételek után sínnel nyugalomba helyezték a csontvégeket. Később a műtétet sikeresen elvégezték. 

Súlyosan sérült a arca

A bölcsességfog eltávolításakor a fog alatt futó ideget is megsértette az orvos, ezért azóta is zsibbad Krisztina szájának jobb oldala és az álla, valamint nem érzi a nyelve jobb oldalát. “Minden frontnál bedagad a fél arcom és fáj az állkapcsom. Tartós károkat okozott ezzel a doktornő”. 

Többen panaszkodtak az orvosra

Időközben az is kiderült, hogy a szakember nem rendelkezett orvosi engedéllyel a műtét időpontjában. Krisztina állítja, több panaszt is hallott az orvosra, aki nem megfelelően végzi a munkáját. A nő ezután a tisztifőorvoshoz fordult, aki jogosnak minősítette panaszát.Krisztina megpróbált peren kívül megegyezni a fogorvossal, de nem járt sikerrel, végül a rendőrséghez fordult. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció