Felrobbant a kazán péntek délután az egyik biatorbágyi házban. A melléképület lángba borult. A benne tartózkodó idős asszonyt a szomszéd húzta ki az épületből. A néni életét nem sikerült megmenteni. Hétfőn Nagykovácsiban szintén egy kályha robbant fel az egyik épületben, a bent tartózkodó ember életét ott sem tudták megmenteni.

Kigyulladt egy házrész

Péntek délután háromnegyed egykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Biatorbágyon, a Kinizsi utcában felrobbant egy kazánház, majd az épület is kigyulladt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Füstölt mindkét kémény

„Kinéztem az ablakon és láttam, hogy füstöl a hátsó épület kéménye. Tudtam, hogy baj van, mert gázkazánjuk van és az nem füstölhet” – mondta a szomszéd ház lakója a BudaPestkörnyeke.hu hírportál helyszínen tartózkodó tudósítójának.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ebben a házban történt a tragédia

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

A szomszéd próbálta megmenteni

Az idős férfi elmondta, hogy azonnal átment, kinyitotta a melléképület ajtaját. Rögtön meglátta, hogy a szomszédasszony mozdulatlanul fekszik a földön, teste több helyen megégett. „Fogtam, kihúztam a szomszédasszony testét az udvarra és hívtam a 112-t. Mondtam nekik, jöjjenek a tűzoltók, mentők, mert itt nagy baj van. De hát már akkor nem élt”.

Kigyulladt a kazánház

A szomszéd azt mondta, hogy csak ezután lehetett hallani a robbanást. A nyolcvan négyzetméteres családi házzal egybeépített harminc négyzetméteres kazánház teljes terjedelmében csak ezután gyulladt ki.

Rendörök, tűzoltók, katasztrófavédők érkeztek a helyszínre

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Sikerült eloltaniuk a tüzet

A helyszínre 12 tűzoltó érkezett, több irányból oltották a lángokat. A tűz eloltása után hőkamerával átvizsgálták az épületet és visszahűtötték a még izzó részeket. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a családi házra. A lángok keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

A kutyák is féltek

A BudaPestkörnyeke.hu tudósítójának a másik szomszéd azt mondta, hogy olyan sűrű füst volt az utcában, hogy még a kutyái is féltek. „Azonnal átmentem megnézni, hogy mi történt, de már csak annyit láttam, hogy kint fekszik az udvaron. Úgy össze volt égve szegény szomszédasszony, hogy én nem ismertem meg”.

Több generáció él a telken

Az érintett telken több ház is van, ott élt az áldozat, az egyik fia, a lánya és azok családjai. A néni a tragédia idején egyedül volt otthon. A közvetlen szomszéd szerint valamit észlelhetett az idős asszony, ezért mehetett a kazánházba. Ő azt valószínűsíti, hogy ahogyan kinyitotta az ajtót, akkor lobbanhatott be a kémény.

Gyászoló rokonok

A tragédia után a családtagok folyamatosan érkeztek a házhoz. A rokonok az utcán állva, döbbenten nézték, a tűzoltók és a katasztrófavédők munkáját, majd bementek az egyik környező házba.

A gyászoló család

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Kigyulladt pince

Hétfőn reggel kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház pincéje Nagykovácsiban, a Madách téren. Három technikai eszközzel tizenkét tűzoltó vonult a helyszínre, több oldalról oltották a lángokat. A tüzet az okozta, hogy egy vegyes tüzelésű kályha felrobbant. A munkálatok során az egységek a sűrű füsttel telített épületben egy embert találtak, már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Fotó: BudaPestkörnyeke.hu