Fogva tartotta, bántalmazta, és szörnyű dologra kényszerítette élettársát egy férfi, a rendőrök pár órán belül elfogták.

Feljelentést tett

Egy pécsi nő tett feljelentést a rendőrségen 2022. november 18-án azért, mert élettársa bántalmazta, valamint korlátozta személyi szabadságában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fogva tartotta

A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy párja Németországban 2022 augusztusától fogva tartotta, iratait, pénzét, telefonját elvette tőle, és a lakásból sem engedte ki felügyelet nélkül, illetve napi rendszerességgel bántalmazta, megverte.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Prostitúcióra kényszerítette

Elmondta továbbá, hogy Magyarországra történő hazaérkezésüket követően, 2022 novemberétől arra kényszerítette, hogy testi kapcsolatot létesítsen másokkal, az ebből származó pénzt pedig elvette tőle a megélhetésük biztosítása érdekében, illetve azért, hogy a férfi jogosítványt szerezhessen. Emellett továbbra is napi rendszerességgel bántalmazta a nőt, valamint életveszélyesen megfenyegette őt és családtagjait.

Hajtóvadászat indult

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak az elkövető után, a gyors és hatékony intézkedések eredményeképpen pedig pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt Pécsett. A 31 éves váci férfit előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Őrizetbe vették

Ellene – őrizetbe vétele mellett – emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a férfi letartóztatását. 

Nem egyedi eset

Amint azt a Kékvillogó is megírta októberben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya folytat nyomozást L. László 39 éves kálozi lakossal szemben több ember sérelmére, szexuális és munkacélú kizsákmányolással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Prostitúció

A KR NNI-nél akkor indult meg a büntetőeljárás, mikor a felderítők birtokába olyan információk jutottak, ami szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartja el magát, nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre. A nyomozók adatai szerint ezt már tíz éve folytatja.

Minden pénzüket elvették

A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyság területén dolgoztak prostituáltként. A szexuális tevékenységük során megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük, vagy hozniuk, épp hogyan várta el tőlük a férfi. A szexmunkára kényszerített nőket szerelmet színlelve áltatta különböző hazugságaival.

Fenyegetések, verések

A lányoknak felvázolt történet az volt, hogy a neki átadott pénzekből fogja előkészíteni közös életüket. Ha viszont valamelyikük nem akart tovább dolgozni, akkor megfenyegette, hogy megveri. Volt olyan alkalom, amikor a férfi fel is pofozta az egyik áldozatot, mikor ellenszegült neki. A sértettek olyan sanyarú sorból kerültek bele ebbe az új létbe, hogy oda nem akartak visszakerülni, ráadásul az elkövető fenyegetéseinek hatására mindent megtettek a férfinek, aki kizsákmányolta őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció