Négy év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki képtelen volt belenyugodni a válásba, ezért majdnem megfojtotta és hónapokon át zaklatta feleségét. Az emberölési kísérlettel vádolt férfit öt évre eltiltották a közügyektől is.

A nő el akart válni

A férfi és a nő 1996 óta voltak házasok, s egy gyermekük született. Kapcsolatuk 2000 körül megromlott, a nő 2018-ban elhatározta, hogy elválik a férfitől. Ezt a párjával is közölte, aki azonban nem vette komolyan a szándékát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Válóperes ügyvédet fogadott a feleség

Az asszony két évvel ezelőtt felkeresett egy ügyvédet a válás miatt, és erről a férjének is beszámolt.  Ekkor a férfi kijelentette, hogy a nőnek biztosan van valakije, és kérte, árulja el, ki az, de ezt a nő nem tette meg.

Fojtogatta feleségét

Másnap a férfi ismét arról kérdezte a feleségét, hogy kivel van viszonya. Ezt a nő továbbra sem árulta el, ezért a férje tovább faggatta, egyre agresszívabbá vált, majd megragadta a neje nyakát és fojtogatni kezdte.

Életveszélyes állapotba került a nő

Emiatt az asszony elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, értesítette a rendőrséget, majd a rendőri intézkedést követően kórházba ment. A bántalmazás következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került.

SMS-ben zaklatta a volt feleségét

Az eset után a férfi elköltözött a feleségétől, aki közölte, hogy még beszélni sem akart férjével. Ennek ellenére a férj több alkalommal küldött SMS üzenetet a nőnek, aki távoltartási kérelmet nyújtott be vele szemben a bíróságon. Amikor a távoltartás határideje lejárt a férfi megjelent az asszony házánál és közölte vele, hogy vissza szeretne költözni.

Durva üzeneteket küldött

A nő hallani sem akart arról, hogy a férfi visszaköltözzön hozzá és megkérte, hogy ne menjen haza többé. A férj még több hónapon keresztül próbált az asszonnyal kapcsolatba lépni, felkereste a nő ismerőseit is, akiknek telefonon és az interneten keresztül is az asszonyt megszégyenítő üzeneteket küldött, valamint többüket azzal gyanúsított meg, hogy viszonyt folytattak a feleségével.

Messzitől figyelte a házat

Közben a férfi nem hagyta abba volt felesége zaklatását. Tavaly májusában a nő lánya észrevette, hogy a férfi a házuk mögötti vasúti töltésről figyeli az ingatlanjukat – írja a Kékvillogo.hu.

Megzavarta a vendégséget

Ezután éppen vendégek voltak a nőnél, amikor a volt férj megpróbált bejutni az udvarra. Végül rendőrt hívtak, akik el is fogták a férfit.

Szexképeket küldött volt feleségéről

Két évvel ezelőtt egy internetes közösségi portálon keresztül a férfi szexuális tartalmú fényképeket küldött az exét foglalkoztató cég profiljára. Ezt az oldalt az asszonyon kívül más munkatárs is kezeli, így a férfi jelentős érdeksérelmet okozott a nőnek.

Négy év börtönre ítélték

A bíróság négy év börtönre ítélte az elkövetőt emberölés kísérlete, zaklatás, garázdaság és személyes adattal való visszaélés miatt. Az ügyész súlyosabb főbüntetés és mellékbüntetés kiszabása érdekében, a férfi valamennyi terhére rótt bűncselekmény alóli felmentése miatt jelentett be fellebbezést, a védő pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelet kép: illusztráció