Két-három éven belül felújított nyomvonalon és új szerelvényekkel utazhatnak majd a csepeli HÉV-vel közlekedők. A HÉV vonalát a föld alá viszik egészen a Kálvin térig, így közvetlen metrókapcsolat lesz a két vonal között.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését.  Klikk ide!

Belátható időn belül a csepeli HÉV rekonstrukciója megtörténik, a szerelvények előzetes típusengedélyeztetése már megvan. Ennek értelmében a csepeli HÉV föld alatti vonala eléri a Kálvin teret, ahol közvetlen metró kapcsolata lesz- mondta Szeneczey Balázs. 

A főpolgármester-helyettes szerint a ráckevei és a szentendrei HÉV-et is felújítják majd.

A kormány 2018 novemberében döntött arról, hogy a budapesti elővárosi gyorsvasúti vonalakat egységes rendszerben felújítja és fejleszti. Néhány héten belül ki lehet írni azt a feltételes közbeszerzést, amely szerint 2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon.

A sínrekonstrukció és a szerelvények lecserélése után kezdődhet majd meg a vonal meghosszabbítása a Kálvin térig – mondta Csepel polgármestere. Az új alacsonypadlós szerelvények gyorsak és klimatizáltak lesznek. És idővel a csepeli és ráckevei HÉV-et is összeköti majd.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu