Fedél nélkül maradt egy hétgyermekes család az agglomeráció egyik településén, miután kigyulladt a házuk. A család két gyermeke országos hírű sportoló. Jelenleg egyik ismerősük fogadta be őket, de az újrakezdéshez összefogásra és adományokra van szükségük.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

Hétfő este kigyulladt egy ház kéménye Pilisvörösváron. A lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és a felső szintre. Így az épület nagy része teljesen megsemmisült, az alsó szint pedig a tűzoltás közben teljesen elázott, jelenleg lakhatatlan.

A tűzeset miatt a hétgyermekes Várkonyi család életterének jelentős része elpusztult. A családot egy ismerős család fogadta be az egyik szomszédos utcában. A ház berendezései teljesen tönkre mentek, a családtagok ruháival, személyes holmijaival együtt.

Az önkormányzat kedden délelőtt azonnal pénzbeli krízissegélyt nyújtott a családnak, a Napos Oldal szociális Központ pedig ellátta őket ruhával. A Járási Hivatal segít a családtagok megsemmisült iratainak gyors pótlásában. Az önkormányzat csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyalja majd az ügyet, és igyekszik további pénzbeli segítséget nyújtani a családnak.

Az önkormányzat által eddig nyújtott segítség az első napok átvészeléséhez elegendő, de az élet újrakezdéséhez a családnak további segítségre van szüksége. Gromon István polgármester ezért kéri Pilisvörösvár polgárait, hogy mindenki, aki tud, segítse a lakástűz által sújtott családot, akit egyébként ismerhetnek a vörösváriak, hiszen a családból két kiskorú lány, Várkonyi Dea és Várkonyi Véta országos hírű sportolók ritmikus gimnasztikában, illetve Dea újabban szinkronúszásban, Véta pedig balettben is kimagasló eredményeket ért el.

A családnak konténerre és fizikai segítségre lenne szüksége a törmelékek elszállításhoz, a romok eltakarításához, továbbá építőanyagra, nyílászárókra, faanyagra, cserépre az újjáépítéshez. Továbbá a gyermekek számára iskolaszerekre, tanszerekre, sportszerekre.

Pilisvörösvár vezetősége a családdal együtt kéri, hogy akinek lehetősége van rá, támogassa a károsult családot. Támogatásukat közvetlenül a Várkonyi Judit nevén lévő, Erste Banknál vezetett 11668008-55867301-68000005 számú számlájára fizethetik be. Ha bármilyen egyéb módon tudják segíteni a bajba jutott családot, kérjük, jelezzék azt a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (26-330-233/136 mellék).

Kiemelt kép: Pilisvörösvár.hu