A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak két nőt és két férfit, akik unokázós csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatók. Egy 88 éves nénit akartak becsapni, közben kirabolták.

A nyomozás adatai szerint V. Erika, H. Matild, B. Miklós és K. Róbert 2019. június 27-én 14 óra körül gépjárművel megjelentek a biatorbágyi sértett lakásánál.

A 37 éves H. Matild a csengetésre ajtót nyitó időskorú sértettnek egy kórház munkatársaként mutatkozott be és azt mondta neki, hogy a lánya balesetet szenvedett és a kórházi ellátásra pénzt kért az idős asszonytól.

A 88 éves sértett elhitte a kitalált történetet és több millió forintot adott át a csalónak, aki ezt követően egy pénzzel teli borítékot is kivett az idős nő kezéből, majd kiszaladt a házból és társaival együtt elmenekült a helyszínről. Az esetről a sértett bejelentést tett a rendőrségen.

A két jászladányi és a két érdi lakost a rendőrök 2019. június 29-én a reggeli órákban otthonukban elfogták és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra  és – őrizetbe vételük mellett – csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A rendőrök a gyanúsítottaknál végzett kutatás során az eltulajdonított pénz egy részét megtalálták és lefoglalták, valamint további nyomozati cselekmények során készpénzt, műszaki cikkeket és gépjárműveket foglaltak le a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából