Tűz ütött ki az éjszaka egy kertészetben, Budapest 23. kerületében, a Meddőhányó utcában, ahol teljes terjedelmében égett az Oázis kertészet. A tűzeset miatt a polgármester is megszólalt.

Kigyulladt a kertészet

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett szerdára virradóan egy nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet Budapest 23. kerületében, Soroksáron – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rohantak a tűzoltók

A csarnokszerű épület, amelyben a lángok felcsaptak, a Meddőhányó utcában található. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Megsemmisült a csarnok

Hajnali háromnegyed négykor egy újabb közleményt adta ki, amelyben azt írják: már csak kisebb fellángolások és beégések vannak Budapest a Meddőhányó utcai kertészetben. Szinte megsemmisült a tűz következtében egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt.

Önkéntesek is segítettek

A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítették.

Megszólalt a polgármester

A hírről az éjszaka Bese Ferenc, a kerület polgármester is beszámolt közösségi oldalán. Ő árulta el azt is, hogy a tűz az Oázis Kertészetben alakult ki.

Helyszíni felvétel

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

„Nincs veszély”

„Folyamatban az oltás, de borzasztó!” – írta röviden a Facebookon, majd később egy másik posztban hozzátette: „Az oltásvezető parancsnok megnyugtatott! Nincs közvetlen veszély!”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a tűzről

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán