Három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető számára engedélyezte prémiumok kifizetését júliusban Karácsony Gergely főpolgármester.

Emeltek

Karácsony Gergelynek, július 21-én hangzatos Facebook-posztban számolt be arról, hogy nagyon súlyos a főváros gazdasági helyzete, ezért a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. Július 20-án egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony Gergely a legnagyobb titokban fontos döntéseket hozott. A főpolgármester saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós prémium kifizetését. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óriási jutalmak

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jó lehet BKV-s vezetőnek lenni

Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig 8,6 millió forint prémiumban részesülhet.

65 milliónyi jutalom

Karácsony Gergely a Magyar Nemzet cikke szerint döntött továbbá a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76 millió, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat. A BKK, illetve a BKV felsővezetői így összesen mintegy 65 millió forint prémiumot vehetnek fel.

Gyors és kényelmes

Ahogy írtunk róla, egyre többen vásárolnak jegyet és bérletet bankkártyával, ezért a Budapesti Közlekedési Központ úgy döntött, hogy az ügyfelek gyors és kényelmes kiszolgálása érdekében augusztus 1-től további 25 automatát tesz készpénzmentessé. A társaság intézkedésének köszönhetően a jelenlegi 315 automata 25 százalékának üzemeltetése lesz kiszámíthatóbb és üzembiztosabb.

Gazdaságosabb

Az automaták élettartama tovább nőhet, így gazdaságosabb lesz a hálózat fenntartása. A lépésnek köszönhetően egyre több olyan készülék lesz a városban, amelyeket már semmilyen módon nem lehet manipulálni, azaz nem tudják megkárosítani az ügyfeleket az erre szakosodott bűnelkövetők.

Készpénzmentes

A BKK decemberben 25, májusban pedig 30 jegy- és bérletautomatát készpénzmentesített, amely most továbbiakkal bővül. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a vásárlók ugyanúgy igénybe vették a bankkártyás automatákat, mint a készpénzzel működőket, viszont így kevésbé alakultak ki sorok a készpénzes automatáknál.

Alig változik

A készpénzmentesített készülékek megjelenése alig változik: letakarják az automaták készpénzt elfogadó és kiadó nyílásait, illetve egy matrica is figyelmezteti majd az ügyfeleket a vásárlási módokra.

Évek óta tapasztalható tendencia

Az évek óta tapasztalható tendenciában az is szerepet játszik, hogy az ügyfelek körében egyre népszerűbbek a digitális termékek. A közösségi közlekedést használók 2023. júniusában már minden negyedik teljesárú BKK bérletet digitális formában vásároltak meg. Fél éve még csak minden ötödik bérletet váltottak meg digitálisan.

Korszerű megoldások

A BKK az ügyfelek igényeinek kiszolgálása érdekében folyamatosan törekszik a korszerű, digitális lehetőségek bevezetésére. A társaság 2022 elején indította el a BudapestGO applikációt, korábban pedig megújította a MOL Bubi alkalmazást. Mindkét platform népszerű az ügyfelek körében, a BudapestGO júniusban elérte a 3 milliós letöltési számot és az 50 millió útvonaltervezést, a MOL Bubi applikációval elérhető közbringákkal pedig már 6 milliószor utaztak. A BKK tervei szerint a közeljövőben újabb digitális megoldásokkal teszi könnyebbé ügyfelei utazását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely