Néhány nappal ezelőtt Flóris Istvánnal, a Budapesti dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatójával közölték minden előzmény nélkül, hogy február 12-i hatállyal felmentik posztjáról – írja a Népszava.

Munkamegbeszélésre hívták

Múlt pénteken munkamegbeszélésre hívta Révész János, az országos kórházi főigazgató a baleseti intézet vezetőjét, akit korábban azzal bízott meg, hogy segítsen újraszervezni a zalaegerszegi traumatológiai ellátást. Erről a munkáról egyébként rendszeresen tájékoztatnia kellett az OKFŐ-t. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felmentették

A Népszava úgy tudja, a megbeszélésen gratuláltak a közelgő születésnapjához, hozzátéve, hogy akkor egyben fel is mentik a vezetői posztjáról. A kórház munkatársait kedden tájékoztatták egy rendkívüli vezetői értekezleten.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rendben mentek a dolgok

A bejelentés a résztvevőket váratlanul érte, többen úgy nyilatkoztak: a sok intézményi átalakulással járó zűrzavaros idők után úgy érezték, a baleseti intézet „hajója révbe ért,” végre nyugodt körülmények között dolgozhatnak. Most ennek van vége – mondta egyikük, aki azt is hozzátette: a keddi értekezleten derült ki az is, hogy az intézményvezetését ideiglenesen az orvosigazgatóra bízzák, akit a  rapid váltás miatt a szabadságáról hívtak vissza.

65 év felettiek elbocsájtanak?

A lap megkérdezte az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, hogy pontosan mi áll a leváltás hátterében, valamint arról is, ha általános szabállyá vált, hogy 65 év felett nem lehet intézményvezető, akkor a közeli napokban, hetekben még mely intézmények élén várható vezető váltás? Az OKFŐ egyelőre nem válaszolt a kérdésre.

24 igazgatót küldtek el

Tavaly decemberben egyszerre 24 kórházigazgatót mentett fel Pintér Sándor belügyminiszter, aki alá az egészségügy is tartozik. Az intézményvezetők egy részének elküldését életkorukkal indokolták, de több igazgató kirúgását nem kommentálta a tárca. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Pályája

Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser 15 évig volt két év megszakítással a baleseti intézet első számú vezetője. Két évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet vezette, onnan jött vissza a Fiumei útra 2022-ben.

Kellemetlen lehet a rapid váltás

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke január végén a rapid kórházigazgató váltásokkal kapcsolatban azt mondta: a kórházszövetséget is nagyon váratlanul és kellemetlenül érintette ez a döntés. Ha kérdezték volna, ő azt tanácsolta volna, hogy egy ilyen váltás semmiképpen ne előkészületlenül és semmiképpen ne az év elején történjék. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: