Átadták pénteken az egykori Hotel Olimpia helyén kialakított 4400 négyzetméteres Eötvös Loránd parkot a Normafánál. A 12. kerület új zöldterületét a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át. A park kialakítása a Normafa fejlesztésének csak egyik állomása, ugyanis évek óta az önkormányzat által megtervezett módon zajlik a terület teljes megújítása.

Gulyás Gergely gratulált ahhoz, hogy egy újabb fontos fejlesztés valósulhatott meg a Normafán. “Az a polgári világ, amelyet sokan áhítozunk, itt a 12. kerületben megmaradt” – fogalmazott.

Azokat “az ésszerűtlen megoldásokat, amelyek a parkolót tették a legszebb helyre”, sikerült megszüntetni és olyan egy zöldterületek jöttek létre, amelyek fontosságára éppen az elmúlt időszak hívta fel a figyelmet – mondta Gulyás Gergely a koronavírus-járványra utalva.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a másfél hónapig tartó kijárási korlátozások időszakában sokan áhítoztak arról, hogy a zöldbe mehessenek, és sokan keresték fel emiatt a Normafát. Ebből látszott, hogyha Budapesten valamit fejleszteni kell, akkor azok a zöldterületek – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szólt arról is, hogy a Normafának mindig is szimbolikus jelentősége volt nemcsak a kerület, de az egész főváros számára is.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a fejlesztés előzményeiről felidézte, hogy szükségessé vált az 1970-ben átadott, az Ybl Miklós-díjas építész, Farkasdy Zoltán által tervezett egykori hotel lebontása, mivel azt részben vasbeton-szerkezete miatt átalakítani nem lehetett, így az épület “a mai körülmények között használhatatlanná vált”.

Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a többféle fejlesztési terv közül az valósult meg, amelyet a közelben lakók kértek és javasoltak.

“Nincs parkoló, sportpálya az ablakuk alatt, a játszóteret a kisebb gyerekekre tervezték, a szökőkút és a padok az itt élő – nagyrészt idős – emberek kényelmét és nyugalmát szolgálják” – mondta arra is kitérve, hogy a területen 700 cserjét, és 50 fát ültettek, valamint tartós murvasétányt alakítottak ki.

Az átadón mások mellett részt vett Vágó István, a Demokratikus Koalíció 12. kerületi önkormányzati képviselője is.

Gulyás Gergely miniszter a közösségi oldalán többször posztolt futás közben készült szelfiket. Ezek közül az egyik a János-hegyi kilátónál készült, ami nem messze van a Normafától.

Budapesten futni szabad, de sok mindent még nem. De már nem sokáig!Gepostet von Gulyás Gergely am Samstag, 16. Mai 2020

MTI, Kiemelt kép: A park átadása – Forrás: Facebook/Gulyás Gergely