Amikor az ereszcsatorna kialakítása kerül napirendre, sokféle megoldás közül választhatunk. Ami az anyagot illeti, műanyag, réz és alumínium ereszek közül is választhatunk, de a hagyományos horganyzott fém rendszer is jó megoldás lehet. 

Bárhogy is döntünk, nagyon fontos, hogy az ereszcsatorna tisztítást ne vegyük félvállról. Így ugyanis megelőzhetünk olyan problémákat, amik komoly károkat tudnak okozni. Ahelyett, hogy saját kezűleg állnánk neki a feladatnak, érdemes ellátogatni a dugulva.hu weboldalra és felvenni a kapcsolatot egy hozzáértő szakemberrel.

Miért fontos az ereszcsatorna tisztítás

Az ereszcsatornába sokféle anyag belekerülhet, amik egy idő után eltömítik a rendszert. Mivel így nem tud átfolyni rajta a víz, ezért lecsurog mellette, egyenesen a falra. Ez felbecsülhetetlen károkat tud okozni, különösen akkor, ha többször megtörténik és egy állandó falvizesedést okoz. Ráadásul a vizes felület kiváló táptalajt biztosít a penészgombáknak is.

Ha nem kerítünk sort a tisztításra, akkor a különböző anyagok, amik belekerülnek, például falevelek, ágak, termések egy idő után a súlyuknál fogva lehúzzák az ereszt. Ennek következtében pedig megroggyanhat vagy ami még rosszabb, leszakadhat. Ezeken kívül a különböző kémiai hatásokkal is számolni kell, az esővíz ugyanis mindent összegyűjt, ami az útjába kerül.

Beleértve a madár ürüléket, a port, a lecsapódó kipufogógázokat vagy a tetőből kioldódó anyagokat, ami az eresz korróziójához vezethet. 

A dugulva.hu oldalon megtaláljuk a megfelelő szakembert 

Az ereszcsatorna tisztításnem olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Egyrészt azért, mert a talajszint felett kell dolgoznunk és nem biztos, hogy van olyan létránk, amit elég biztonságosan tudunk használni. Másrészt nem mindegy, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Egy seprű, slag vagy a háztartásban használt vegyszer nem biztos, hogy a legmegfelelőbb tárgy, amivel dolgozhatunk. Ha biztosra akarunk menni, akkor jobb, ha egy hozzáértő szakemberre bízzuk a munkát.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.