Szombat reggel a Belügyminisztérium ügyeleti központjában az oltási terv végrehajtásáról egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Ők vettek részt az értekezleten

Közlése szerint az értekezleten Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, György István és Latorcai Csaba államtitkárok, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató vett részt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A vírus nem pihen

A miniszterelnök az egyeztetés után közzétett videójában azt mondta: bár nagyszombat van, a vírus nem pihen, ezért nekünk is védekeznünk kell. Minden beoltás életet menthet – emelte ki a miniszterelnök. Mint mondta, hálás a háziorvosoknak, a kórházi orvosoknak és az ápolónőknek, hogy húsvét ünnepén is vállalták a munkát.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ezt kérte a miniszterelnök

Orbán Viktor azt kérte, aki ezekre a napokra kap behívót feltétlenül menjen el, és vegye föl az oltást. Hozzátette: ma reggelre Magyarországon elértük a 2.235.731 beoltottat.

Videót is közzétett:

Az operatív törzs is dolgozik

“Mi is dolgozunk, az operatív törzs is dolgozik. És a ma reggel eltervezett munka szerint a mai napon be fogunk oltani további 83 ezer embert” – mondta a miniszterelnök.

Karácsony Gergely is hasonlóról beszélt

Karácsony Gergely is hasonlókról beszélt a közösségi oldalán, mint a főpolgármester írta „Ma mindannyiunk felelőssége, hogy tegyünk szűkebb és tágabb közösségünkért, a családunkért, a településünkért, a hazánkért, Európáért és a világért.”

Több mint egy éve, hogy megváltozott minden

„Több mint egy éve nem csak a hétköznapjaink, az ünnepnapjaink is megváltoztak. A járvány miatt a máskor önfeledt ünnepvárásba aggodalom keveredik, hiszen a szélesebb családi együttlét ma még nagyon veszélyes lehet” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

Reményteli jövő

A főpolgármester szerint most azonban már többet érezhetünk a reménynél a jövővel kapcsolatban, köszönhetően a kutatóorvosoknak.

Ha oltásra hívnak

„A húsvéti ünnepek közül nagypénteken Krisztus áldozathozatalára emlékezünk. Másokért, az egész világért vállalt áldozatára. A világjárvány most mindannyiunktól áldozatokat követel, felelős gondolkodást, felelős cselekvést és bizony lemondást. Ma mindannyiunk felelőssége, hogy tegyünk szűkebb és tágabb közösségünkért, a családunkért, a településünkért, a hazánkért, Európáért és a világért” – jegyezte meg a főpolgármester, aki ennek szellemében azt kéri mindenkitől, hogy „ha oltásra hívják önöket a húsvéti hétvégén, hagyják hátra az ünnepi asztalt és vegyék fel a vakcinát”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Orbán Viktor Facebook videó részlet