A rendőrség eddig emberölés bűntett kísérletében nyomozott, ám most valószínűleg átminősítik a Deák téren megkéselt fiú ügyét emberölésre. Az ügyvéd szerint súlyos következményekkel kell számolni a késelőnek

Előkerült a kés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy vasárnap hajnalban a Deák téren, két fiatalokból álló társaság egy lányon összevitatkozott. Ekkor fajult el a vita és rántott kést K. Zsolt, majd szúrta fejbe a 18 éves Martint. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyes sérülések

Martint életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Két napig lélegeztetőgépen tartották, utána annyit javult az állapota, hogy képes volt önállóan lélegezni. A család, a rokonok és a barátok imaláncot indítottak Martin felépülése érdekében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy százalék esély

Csütörtök délután már arról szóltak a hírek, hogy a fiúnak mindössze egy százalék az esélye a felépülésre. Az édesanya nem volt hajlandó beletörődni a lehetőségbe, hogy Martint elveszíti, de tisztában volt a helyzettel.

Feladta a küzdelmet

Péntekre sajnos feladta a küzdelmet Martin szervezete. A szomorú hírt a fiú édesanyja jelentette be.   Délben a családtagok feketére változtatták a Facebookon a profilképüket, és Kitti bejelentette fia halálát. „Kedves rokonok, ismerősök, Martin fiam itt hagyott minket” – fogalmazott.

Nem kért bocsánatot

A családot a mérhetetlen gyász mellett az is elszomorítja, hogy a késelő családja nem vette fel a kapcsolatot Martin édesanyjával, nem kérdezte meg, miben segíthet és nem kért bocsánatot.

Elfogták a tettest

Az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és végül sikerült azonosítani a feltételezett támadót, és a 18 éves férfit, K. Zsoltot vasárnap elfogták kőbányai otthonában.

Átminősítik emberülésre

Eddig a rendőrség emberölés bűntett kísérletében nyomozott, ám most valószínűleg átminősítik emberölésre. Az ügyvéd szerint súlyos következményekkel kell számolni a késelőnek

Fejre irányult a támadás

„Két lehetséges variáció van, amire a fiú halála után minősítik majd az esetet. Halált okozó testi sértés, vagy emberölés, ami súlyosabb. Természetesen ez is a körülményektől függ majd, de én úgy gondolom, hogy mivel a támadó kést használt és egy életfontosságú szervre, tehát a fejre irányult a támadás, amiben az élet kioltása is benne volt, ezért szerintem emberölés lesz” – mondta el a Borsnak Major László ügyvéd.

5-15 évet kaphat

„Ebben az esetben 5-15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak a támadóra. Ha pedig felmerül további minősítési körülmény, ami súlyosbítja ezt az ügyet, akkor ennek fényében változik a büntetés is” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.