Jelentős forgalmi változásra kell számítani a Forma-1 Magyar Nagydíj miatt Mogyoródon és környékén. Július 30 és augusztus 1 között 1200 rendőr áll szolgálatba a közutakon.

Rendőri ellenőrzés

Fokozott rendőri ellenőrzés várható a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt: 1200 rendőr vigyázza majd a közúti rendet a környéken, sőt, a Hungaroring közelében felállítottak egy rendőrtábort is, ami július 30. és aug 1. között működik.

A mogyoródiak ne autóval közlekedjenek

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a mogyoródiakat, hogy autóval csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek. A versenypálya körül és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Forgalmi változások a Forma-1 miatt

Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.

Kétirányú forgalom

Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom.

Kerek-tó

A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.

M3 autópálya

Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni. Vasárnap -a futam után- az autópálya felhajtón két irányba lehet majd közlekedni. Az egyik a kihajtótól Budapest irányába, illetve a Gödöllő csomóponton keresztül -M31- közlekedhetnek Budapest felé.

Szilasligeti buszforduló

Az Autós Mozi camping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15 óráig, ezt követően megfordul a forgalmi rend.

Egyirányú forgalom

A verseny után a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.

2-es kapu forgalma

A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé, szintén egy irányú lesz a forgalom. A verseny után a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak majd a főváros irányába.

A verseny utáni forgalmi rend

A Kerek-tótól a verseny után két irányba lehet közlekedni: az M3-as autópálya felé, vagy a víztorony irányba, Szilasliget felé. A víztorony a Pince sor-Somlói út útvonalán keresztül lehet bejutni Mogyoródra, ezáltal Mogyoród, Fóti útra juthatnak el az autósok. Tömegközlekedéssel a H8 HÉV-el lehet kijutni a versenypályához.

Tilos lesz dront használni

Lényeges információ lehet, hogy a Magyar Nagydíj idején a Hungaroring teljes területén légtérzár van érvényben, nem repülhetnek a pálya felett és a környékén drónok. „A jogsértő tevékenység hatósági eljárást von maga után, valamint az engedély nélkül használt drón lefoglalása és elkobzása rendelhető el” – írja a rendőrség. A hatóság egyébként külön oldalon gyűjti a Forma-1-es tudnivalókat, itt.

Kiemelt kép: Hungaroring bejárata – Forrás: police.hu