Gémesi György, Gödöllő vezetője táncol, énekel a Garabonciás Színtársulat Darabjában. A polgármesrer még azt sem utasítaná el, ha a politikai ellenfeleivel léphetne fel egy színpadon.

Csak ketten vannak a színpadon

Az orvosi végzettségű – sebész – településvezető, korábbi válogatott kardvívó színészi tudását is igyekszik megcsillogtatni: kétszereplős, kétfelvonásos darabban szórakoztatja majd a közönségét. A Se veled, se nélküled próbái a Királyi Váróteremben zajlanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teltházas darabok

Sajnos, a Művelődési házat takarékossági okokból be kellett zárnunk, így a Királyi Váró lépett elő városunk kulturális központjává. A Garabonciás Színtársulat tagjaként itt lépünk fel két előadásban, egyenként 70-80 néző előtt. A jegyek szinte mind elfogytak – árulta el a városvezető – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Színpadon a polgármester

Fotó: Grabonciás Színtársulat Facebook oldala

Énekel és táncol is

Partnerével, Mészáros Beátával, aki a darab rendezője is egyben, igazi színházi hangulatot varázsolnak. A politikus énekel, táncol, pikáns kabarétréfákat adnak elő közösen, második felvonásként pedig Móricz Zsigmond adaptációját, a Rab oroszlánt mutatják be a karnyújtásnyira ülő közönség előtt.

Mindent ők csinálnak

Sok darabban játszottam már a városunk – jó értelemben vett – amatőr csapatával, ám ez nekem is új feladat. Itt csak ketten vagyunk a színpadon csaknem másfél órán át, nincs súgó, a színpadot is magunk rendezzük át – mondta Gémesi György.

Autentikus díszletek

A környezet igazán autentikus. Ebben az épületben fogadták egykoron Ferencz József császárt és Sisi királynét. A bútorokat, amelyek a fellépés díszletéül szolgának, Horthy Miklós kormányzó használta, még Tarlós István korábbi főpolgármester adományozta a városnak.

Sokat gyakorol

Az előadás közeledtével egyre több időt kell szánni a gyakorlásra, a szövegtanulásra, próbákra, heti nyolc-tíz órát is. A közönség igényes, nem tehetünk elé akármit, igényli a minőséget, hiszen Gödöllőn számos társulat működik – magyarázta a polgármester.

Szakmai fesztiválra menne

Korábban a határon túl is sikerrel játszott a társulattal. S erre a darabra is érkeznek a meghívások sorra több településről, vidéki színházaktól. Titkon azt reméli, egyszer egy szakmai fesztiválon is megmutathatják tudásukat, műértő zsűri előtt.

Segíti a munkában

Ez nem elveszi az energiákat, hanem feltölt. Kifejezetten segít a városvezetői munka ellátásában. Ez egy minőségi előadás, a teljes kikapcsolódás segít a nézőnek is ellazulni, legyen bármi a foglalkozása. Tudom, hogy rivális politikusok is eljönnek néha megnézni. Persze, a mostani ellenséges hangulatú közélet nem kedvez az ilyen előadásoknak – mondta a korábban az MDF színeiben politizáló, immár évek óta független városvezető.

Nem kap pénzt

Természetesen semmilyen tiszteletdíj nem jár nekünk. A technikust kifizetjük, vannak minimális költségek a színtársulatnál is, jelmezek, díszletek, a jegybevétel annak a fedezésére szolgál – szögezte le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó: Részlet a darabból – Forrás: Grabonciás Színtársulat Facebook oldala