Befejezték a rendőrök a nyomozást annak a tragikus balesetnek az ügyében, amely még februárban történt. A zsaruk most ismét figyelmeztetnek: körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető.

Három autó ütközött össze

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. február 4-én késő délután az 5-ös számú főútön, Lajosmizse térségében. A balesetben három személyautó volt érintett. A nyomozás adatai szerint Felsőlajos irányából Lajosmizse felé közlekedett Opel Astra típusú személygépkocsijával egy 61 éves férfi és felesége. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudni, miért ment át a szembejövő sávba

 A főút 66-os kilométerénél ismeretlen okból áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött a szemből érkező, és szabályosan közlekedő Volvo típusú személyautónak. A vétkes autó az ütközés hatására az árokba borult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azonnal életét veszítette

A vétlen sofőr elvesztette az uralmát a járműve felett, átsodródott a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy szintén szabályosan közlekedő Renault Thalia típusú személygépkocsival. A baleset következtében a Renault vezetője, egy 51 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A szabálytalan sofőr megúszta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják az Opelt vezető 61 éves férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyében az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Akár öt évet is kaphat

A hatályos törvények szerint a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak halál okoz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Azonban még halálos balesetek esetében is meglehetősen gyakori, hogy a sofőrök felfüggesztett fogházat kapnak, mivel jellemzően korábban sosem kerültek összeütközésbe a törvénnyel.

Odafigyeléssel elkerülhet a legtöbb baleset

A rendőrség a történtek kapcsán ismételten felhívta a figyelmet: közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Opel az árokban

Totálkáros lett az egyik érintett autó

Szinte semmi sem maradt belőle

A roncs jól mutatja az ütközés hatalmas erejét

(A cikkben felhasznált képek a rendőrség helyszíni szemléjén készültek.)