Schobert Norbi, az egykori rendőr interjút adott egy rendőrnek. A fitneszguru a Budapesti Zsaruk Podcast vendége volt, ahol számos meglepő dolgot árult el magáról és a múltjáról. Tömeget oszlatott a Fradi meccseken, lövészeti kiképző volt, utcalányokat igazoltatott a 8. kerületben. Norbi azt is elmesélte, hogyan durrant be a celeb-karrierje és mi az ami nagyon nem jött neki össze az életében. A videót a cikkünk alján lehet megnézni, alább ebből szemezgettük ki a legjobb részeket.

Norbi és a prostik

“1990. november 1.-én Halottak napján szereltem fel rendőrnek. Akkor elhatároztam, hogy a hazámat szolgálom, a törvényeket betartatom és megvédem. Komolyan is vettem ezt a feladatot. Csopakon végeztem el a rendőriskolát, egy évet voltam Veszprémben, utána pedig Budapesten a 8. kerületben voltam járőr. Rendszeresen igazoltatnom kellett a lányokat a Rákóczi téren, úgyhogy izgalmas időszak volt. Közben jelentkeztem a rendőrtiszti főiskolára, ahová fel is vettek, 1994-ben hadnagyként végeztem.” – mesél Norbi a kezdetekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrkiképző volt

A fittneszguruj azt is elmondta, hogy a főiskola idején az élete része kezdett lenni az aerobic és a taekwando. “A küzdősportban országos bajnokságon második helyezést értem el. Mindig is az aerobic és az önvédelem volt az életem, ezért a rendőrségen belül a kiképzés területén helyezkedtem el. Az ORFK-nál a Budapesti Rendészeti Szakközépiskolánál lettem szakcsoport vezető. Négy évig dolgoztam ott, századosként szereltem le a rendőrségtől 1998-ban.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Oszlatás a Fradi meccseken

“Lövészetet, bilincselést és tömegoszlatást is tanítottam a rendőriskolában. Az oszlatást élőben gyakoroltuk, mert rendszeresen kiküldtek minket a Fradi meccsekre oszlatni. Ezt nem szerettem, mert a pajzs és a gumibot nem az én világom, nem szeretem ütni-verni az embereket, de a parancsot teljesíteni kellett. Szóval ezt hagytam ott” – mondja Norbi.

A rendőrség és a celebség nem fér össze

Norbi azt is elmondta, hogy a kilencvenes évek végén nagyon beindult neki a fittnesz-biznisz. “Sokat késtem a munkahelyemről, mert reggel mennem kellett a tévéstúdiókba, a TV2 és az RTL reggeli műsoraiban élőben tornáztam és egy idő után ez már nem fért össze a rendőri pályafutásommal.”

Életmódváltás

“Engem egész életemben kinevettek. Gyerekkoromban kövér voltam, megvertek a nagyobbak és sokan kinevettek a testalkatom miatt. Az egyik középiskolás tanáromtól megtanultam a kalóriaszámítást és egy nyár alatt lefogytam 40 kilót, nem ismertek rám szeptemberben az osztálytársaim.” – monda Norbi a gyermekkoráról.

Nincs jó formában a biznisz

A fitnesz-celeb a bizniszéről is mesélt a rendőr riporternek: “Sajnos a cégem nincs most a legjobb formában, mert miután sztrókot kaptam, nem tudtam eléggé figyelni a vállalatra és a kollégáim ezzel sajnos visszaéltek. Nem vagyok az üzletemmel elégedett, sokkal több kontrollt kellett volna kiépítenem, hogy nélkülem is menjen.”

Nem jött össze a nemzetközi karrier

Norbi azt mondja szeretett volna világmárkát építeni az Update-ből, de nem jött össze, mert a tőzsdei bevezetés után pont összeomlott a BudaCash, ami magával rántotta az Update részvényeket is. “Mint egykori rendőr, mint családapa elégedett vagyok. Van egy szép házunk, van három szép gyermekünk, nem fogunk éhen halni, de a nagy világálom nem jött össze” – mondta szomorúan Norbi az Update-bizniszről.

Norbi és az irigység

Az irigységről azt mondta Norbi, hogy már rég nem érdekli. Először rendőr korában tapasztalta meg, amikor szolgálat után minden nap négy órát dolgozott egy fitnesz-teremben, hétvégeken pedig bejárta az országot, mert vidéki fellépésekre ment. Ebből vett egy új autót, egy Fiat Puntót, amivel bekanyarodott a rendőrségi parkolóba, akkor érezte először, hogy irigyek rá. Ma már tudja, hogy az emberek alapvetően irigyek mindenkire, akinek jobb kocsija, szebb háza, zöldebb fűje van, ezért ezt elengedte.

Az élet helyre teszi az embert

A fitnesz-guru állítja, amikor jól mennek az embernek a dolgai, akkor elhisszük magunkról, hogy mi szartuk a spanyolviaszt. “Én is ilyen voltam, ezt elismerem. Az élet azonban helyre teszi az embert, megneveli egy kicsit.” – mondta Norbi a rendőrségi interjúban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes interjú

Kiemelt kép: Schobert Norbi – BPK-montázs