Kigyulladt egy autóbusz az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán Budaörs közelében, a Budapest felé vezető oldalon szombat délután.

Lángolt a busz

Hatalmas lángok csaptak fel az autóbuszban, a jármű teljes terjedelmében égett az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszán, Budaörs közelében, a főváros felé vezető oldalon – tájékoztatott a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombaton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal megkezdték az oltást

Azt írták, hogy törökbálinti és budapesti hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, az egységek azonnal felvették a küzdelmet a lángokkal. A katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján nem sokkal fél 4 után azt közölte, hogy az oltás befejeződött.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárták az útszakaszt

A tűzoltás idejére lezárták a sztráda Budapest felé vezető oldalát. Sőt korlátozták a forgalmat a másik pályatesten is.

Vizsgálat következik

Az egységek most átvizsgálják a buszt, hogy meggyőződjenek arról, mi miatt történt a tűz, és utómunkálatokat végeznek.

25-en kerültek kórházba

Alig néhány órával ezelőtt történt egy buszbaleset is. Szombatra virradó éjjel, Kisvárda közelében lesodródott az útról egy ukrán távolsági autóbusz a 4-es főúton. A kiérkező tűzoltók az ablakokon mentették a több mint ötven utast, 25-en kerültek kórházba – írta meg a Kékvillogó.hu.

Az ablakot ki kellett vágni:

Fotó: Katasztrófavédelem/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Lesodródott az útról

Az autóbusz a vízelvezető árkon keresztül sodródott le az útról a 316-os kilométerénél. a tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert a hátsó ablakon keresztül emeltek ki az autóbuszból, amelyen több mint ötvenen utaztak. A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett.

Törések, belső sérülések

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, 25 sérültet vittek kórházba, akik közül négy ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

Büntetőeljárás indult

A rendőrségi közleményben kitértek arra, hogy a baleset körülményeit a kisvárdai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattinva éred el!

Kiemelt kép: Lángol egy autóbusz az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán Budaörs közelében – fotó: Facebook/Biatorbágyi Anyukák Csoportja