A kórháztól tudta meg a család, hogy 13 éves kisfiuk vízbe fulladt, 15 éves kislányuk pedig élet halál közt lebeg. A gyerekek a Borsod megyei Ormosbányán éltek családjukkal, nyári munkaként mentek Fejér megyébe gyümölcsöt szedni. Édesapjuk azt mondta az RTL Híradónak, hogy gyerekei nem tudtak úszni. 

Segíteni próbált a nővérének

A szörnyű tragédia részleteiről az apa beszélt az RTL riportjában, elmondta, úgy tudja, a gyerekek ebédszünetben mentek el a víztározóhoz megmosakodni. A kislány ekkor belecsúszott és nem tudott kijönni, a fiú pedig utána ugrott, hogy segítsen rajta, de mivel ő sem tudott úszni, belefulladt a vízbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Élet-halál között lebeg a lány

„A kislányom 15 éves, jelenleg agyhalott és jelenleg lélegeztetőgépen van. Volt egy nyári munka az ismerősömnél, ahova elengedtük a gyerekeket, de nem egyedül mentek hanem ott volt velük például a mamájuk is és több ismerősünk. Azt hittük jót teszünk velük, de tévedtünk” – mondta megtörten az édesapa az RTL Híradójában.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kilátástalan helyzetbe kerültek

A tragédia kilátástalan helyzetbe sodorta a Borsod megyei Ormosbányán, szegény körülmények között élő családot. A gyászoló férfi elmondása szerint egyelőre arra sincs pénzük, hogy a temetést intézni tudják.

A teljes riport itt nézhető vissza:

A Dunába egy 16 éves lány fulladt bele

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Két nappal ezelőtt 3 gyerek ment a vízbe a kompkikötőnél, ketten ki tudtak jönni, a 16 éves Viktóriát pedig elsodorta a Duna. Azóta búvárok keresték a kislányt, aki a családjával a háború elől menekült Magyarországra.

Kapcsolódó:

Kajakosok találták meg annak a 16 éves kislánynak a holttestét, akit Visegrádnál sodort el a Duna

A Tisza-tónál egy rendőr fulladt a vízbe

Szintén a Kékvillogó számolt be róla, hogy megtalálták annak a 22 éves rendőrnek a holttestét, aki csütörtökön tűnt el fürdőzés közben a Tisza-tóban. Kollégái imaláncot indítottak, hogy még életben találják meg az eltűnt férfit. A rendőr Budapesten, a 6. kerületi kapitányságon teljesített szolgálatot.

Csónakkal keresték a férfit

Amint azt portálunk is megírta a huszonéves rendőrt Tisza-tóban keresték, aki a helyi fizetős szabadstrandon, az egyik bója körül tűnt el csütörtökön fürdőzés közben. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is a csónakokkal keresték a férfit.

Gyászol a rendőrség

„Gyászolunk. Mi budapesti rendőrök gyászoljuk a Tisza-tónál elhunyt 22 éves kollégánkat és osztozunk Dani családjának fájdalmában. Kollégánk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Kupai Dániel Ferenc r. őrmester, terézvárosi körzeti megbízott 2022. június 30-án késő délután a tiszafüredi szabadstrandon barátaival fürdött, amikor hirtelen elmerült, és később a búvárok már csak a holttestét találták meg” – írta a BRFK Facebook oldalán a tragédiát követően.

Néma megemlékezés

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy az elhunyt kollégájuk emlékére a tragédia helyszínén és a 6. kerületi Rendőrkapitányságon is néma megemlékezést tartottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Wikipédia