Másfél millió forint értékben loptak el különböző eszközöket az érdi sportpályáról, eltűnt a fűnyíró traktor, a motoros fűkasza, az elektromos láncfűrész, a talicska, sőt a kéziszerszámok mellé még egy létra is befért a csomagtérbe.

A helyszíni adatgyűjtés közben került képbe egy furgon, amelynek tulajdonosához másnap bekopogtak a rendőrök. V. Norbert ingatlanán a tárolóból lopott holmik egy részét megtalálták, azóta tulajdonosa visszakaphatta.

A kutatás további két, korábban elkövetett bűncselekmény megoldását is jelentette. Az ingatlanon halomban álltak a vadonatúj gumiabroncsok és a vödrös szigetelőanyagok.

Kiderült egy-egy idén, Érden elkövetett, több milliós kárértékű lopásból származnak – írja a police.hu.

V. Norbert kihallgatásán vallomást tett, és megnevezte egyik társát. K. Jánost érdi lakásáról állították elő. A jelenleg más bűncselekmény miatt bűnügyi felügyelet alatt álló férfi a gyanúsítás ellen panaszt tett, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és vallomást sem tett.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a szabadlábon védekező V. Norberttel, valamint a letartóztatott K. Jánossal szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Kiemelt kép: Ellopott fűnyíró traktor – Forrás: police.hu