Egy váci lakos arról számol be a közösségi médiában, hogy egy ismerősét megtámadta egy drogos a ligetben. Ugyanez az ember nem sokkal később a templomba is berontott, nem kis felháborodást okozva. A templomban történteket a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak. 

„Nem öllek meg, mert félsz”

A közelmúltban a váci ligetben inzultáltak egy hölgyet. A férfi drog hatása alatt volt, amikor odament a nőhöz, ütögette a kezét és nagyon durva dolgokat mondott neki, például, hogy: „Nem öllek meg, mert félsz!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Berontott a templomba

A helyiek szerint ez a férfi ugyanaz az ember, akiről július 19-én délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint berontott a templomba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Furcsa küllemű alak

„Édesapámat is érte már inzultus, illetve barátnőm után is gyanúsan ólálkodott a Duna-parton egy furcsa küllemű alak, de közbeléptem, így hamar eloldalgott. Egyre rosszabb a közbiztonság a városban sajnos” – mondta el a Borsnak a férfi.

Nagy port kavart az ügy

A templomos eset nagy port kavart egy váci Facebook-csoportban, ahol a hozzászólok nagy része arról írt, hogy nem érzi magát biztonságban a váci utcákon.

Nem emelkedett számottevően

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik arról tájékoztattak, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint nem emelkedtek számottevően a közterületen elkövetett bűncselekmények Vácon. 

Fontos a biztonságérzet

„Ettől függetlenül – lehetőségeinkhez mérten – törekszünk a település minél nagyobb közterületi jelenléttel lefedésére, bűnügyi akciókat szervezünk, illetve jó kapcsolatot tartunk a helyi közterület-felügyelettel, közösen hatékonyabb a bűncselekmények megelőzését, megszakítását célzó tevékenységünk. Fontos számunkra az emberek véleménye, egyik legfontosabb feladatunk az ő biztonságérzetük erősítése” – írta a rendőrség válaszul a lap érdeklődésére.

Hívják a 112-t

Az egyenruhások arra kérik a lakosokat, hogy minden esetben hívják a 112-t, ha problémás alakokkal találkoznak az utcán vagy nem érzik magukat biztonságban.

Képpel vagy videóval segítsenek

„Ha nem vagyunk a közelben, nem észleljük, vagy nem jelzik nekünk, akkor nincs lehetőségünk beavatkozni. Az utcán, esetleg egy közelben lévő nyilvános helyen tartózkodóktól segítséget lehet kérni, amíg a rendőr kiérkezik – fogalmaz a rendőrség, akik kérik azokat is, akik szemtanúi az ilyen jellegű eseménysornak, hogy saját biztonságukat szem előtt tartva, egy mobiltelefonnal készített képpel, vagy videóval segítsék a rendőrök munkáját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vác. Fotó: Facebook