Tűz és kisebb robbanás volt csütörtök délután Vácon, a Radnóti Miklós úton, egy ötemeletes társasház első emeleti lakásában.

A lakásban egy ember tartózkodott, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők helikopterrel kórházba szállították. A tűzoltók kiérkezésekor a lakásban tűz már nem volt, azonban a lépcsőház füsttel telítődött.

Tudtad, hogy a BudaPestkörnyéke.hu egy 100 évvel ezelőtt is létezett agglomerációs újság modern változata? Cikkeinket havonta már 300 ezer alkalommal olvassák el. Köszönjük, hogy te is itt vagy!

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője a BudaPestköenyéke.hu agglomerációs hírportálnak elmondta, hogy a váci hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével a még izzó részeket eloltották, a helyiségeket átvizsgálták, az épületet átszellőztették.

A katasztrófavédelem helyszínen készült képei alapján meglehetősen furcsa, hogy a lakásban pontszerű égési nyomok vannak. A szoba berendezési tárgyain úgy tűnik egy grafikus műhelye gyulladt ki. Elképzelhető, hogy egy hamutartóból kieső csikk okozta a tüzet, de az is előfordulhatott, hogy bizonyos grafikai vegyszerek lobbantak be. Ez magyarázatot is adhatna a kisebb robbanásról szóló beszámolóknak.

A tűzoltással párhuzamosan az egységek a társasház többi lakásiból tizenöt embert biztonságos helyre kísértek, akik az átszellőztetés, illetve az átvizsgálást követően visszatérhettek a lakásaikba.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz, illetve a robbanás okait és körülményeit.

Fotó: PMKI Vác HTP