A csepeli HÉV meghosszabbítását tervezi a kormány és össze is kötné a budapesti metróhálózattal – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Úgy szeretné felújítani a kormány a ráckevei és a csepeli HÉV-vonalakat, hogy egyben a Soroksári út vonalán, mélyvezetésben a felújítás eredményeként ezek a HÉV-ek a Kálvin téren végződjenek, és ott elérjék a metróvonalakat – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

A beruházás – mint mondta – “évek munkája lesz”. Fürjes Balázs beszélt a dugódíj bevezethetőségéről is: szerinte “nem aktuális” Budapesten, de a belső kerületek autóforgalmának csökkentését fontos célnak nevezte; gyalogoszónákat és a zöldfelület bővítését tervezik.

Példaként említette, hogy a Lánchíd felújításához kapcsolódva vizsgálják, hogyan lehetne csökkenteni a Széchenyi téren áthaladó kocsik számát és nagyobb teret adni a gyalogosoknak.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy napi 55 ezer autóval csökkentheti a belső részek forgalmát az az új Duna-híd, amely a Rákóczi-hídtól délre épül majd. Ennek tervezése már megkezdődött, és tíz éven belül át is adhatják – írja az Infostart.hu

Kiemelt kép: BKK