Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. Komoly munka, felelős döntést kíván – kezdi bejegyzését Fürjes Balázs, aki elvállalta és ő lesz a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le.

Közösségi oldalán jelentette be

Fürjes Balázs minderről a Facebook oldalára feltöltött videóban számolt be:  „Budapest a munkám, Buda az otthonom. Ide hazajövök. Szeretem Budát, ezer szállal kötődöm ide. (…) Buda remek hely, de kihívás azért itt is akad. Szükség van a megoldásokra” – mondja a felvételen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komoly munka, felelős döntések

A videóhoz tartozó bejegyzésben továbbá azt írja: “Komoly munka, felelős döntést kíván. Rögtön tudtam, nem én számítok. Az igazi kérdés, hogy hasznára lehetek-e a budaiaknak, tudok-e tenni Budáért. Hogy ebben tisztán lássak, társakra és együttműködésre volt szükségem. Mélyen hiszek a párbeszéd, a közös munka erejében, ezért a családi kupaktanács döntése előtt kérdeztem, figyeltem, tanultam.”

Sok budaival beszélgetett

Majd úgy folytatja: “Sok budaival. Boltossal, hentessel, időssel és fiatallal. Szerényebben és tehetősebben élővel. Családossal, gyerekét egyedül nevelővel, önállóan élővel. Orvosokkal, kétkezi munkással, fodrásszal, tanárral, ápolókkal. Barátaimmal, családtagjaimmal. A budai polgárokkal. Önkormányzati képviselőkkel, Pokorni polgármesterrel, Varga Mihály és Gulyás Gergely parlamenti képviselőkkel. A 2. kerületi ellenzéki polgármesterrel, Őrsi Gergellyel.”

“A tehetséget nem pártalapon osztogatják”

A posztban hangsúlyozza, a tehetséget nem pártalapon osztják, és a legjobb budai megoldások megtaláláshoz szükségünk van egymásra, át kell lépnünk a párthatárokon.

Közös otthon

“Biztos lettem benne: a budaiakat meghallgatva, velük együtt dolgozva tudnék tenni közös otthonunkért. Ezért a képviselőjelöltséget vállalom, elindulok. Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben.”

Pályafutása

Fürjes Balázs 2011 óta dolgozik a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként. 2015 és 2017 között az volt az elnöke a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak, illetve tagja a budapesti FINA vizes-vb szervező bizottságának, írja az Index.

Sikeres pályázatok

Kormányzati felelősként irányította Budapest sikeres pályázatát a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, a 2023-as IAAF atlétikai világbajnokságra, valamint a 2027-es FINA vizes világbajnokságra való sikeres pályázatát, számol be róla a lap.

Több nagy beruházás

Ezen túlmenően kormánybiztosként több nagyberuházás megvalósítását segítette, úgy mint a Ludovika Campus, a Gül Baba, a Duna Aréna, a MOME, vagy a Puskás Aréna.

Felelős államtitkár

Fürjes Balázs 2004 óta kuratóriumi tagja a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Közalapítványnak. 2018 májusa óta pedig a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a videót!

Kiemelt kép: Fürjes Balázs – Forrás: Facebook videorészlet