Futóverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. október 13. és október 15. között Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén.

Tilos lesz megállni

A rendőrség oldalán közzétett információk tanúsága szerint 2023. október 14-én 0 órától 15 óráig tilos lesz megállni Budapest 11. kerületében, a Műegyetem rakpart középső 10 parkolójában a Budafoki úttól. Továbbá a 11. kerületben nem lehet majd megállni a Magyar tudósok körútja északi részén lévő parkoló teljes területén, a Magyar tudósok körútja mindkét oldalán és a Budai alsó rakparton a Döbrentei tér magasságában az Erzsébet hídtól északra lévő Duna felőli parkolóban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További érintett kerületek

Ezen túlmenően 2023. október 14-én 8 órától október 15-én 15 óráig tilos lesz megállni az 5. kerületben a Pesti alsó rakparton az Eötvös tér északi lehajtónál lévő parkolóban. A 11. és a 13. kerületben 2023. október 15-én 0 órától 15 óráig a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalán a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, továbbá a Pesti Alsó rakpart Jászai Mari téri északi lehajtótól a Szt. István park felé első gyalogos lejáróig az Újpest rakpart oldalán, illetve a busz parkolóban sem szabad majd megállni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt sem lehet majd megállni

2023. október 15-én 0 órától 10 óráig az 1. és a 11. kerületben nem lehet majd megállni az Attila út mindkét oldalán az Dózsa György tér és az Alagút utca között, az Ybl Miklós téren a Várkert palota déli oldalán lévő parkolóban, a Várkert rakpart mindkét oldalán az Ybl Miklós tér és a Döbrentei tér között illetve az Attila úton a Dózsa György téri buszparkolóban.

Az 1. és a 2. kerület is problémás lesz

2023. október 15-én 0 órától 12 óráig tilos lesz megállni az 1. és a 2. kerületben az Árpád fejedelem útja mindkét oldalán a Dara utca és a Lukács utca között, az Árpád fejedelem útján a Margit híd északi oldalán levőparkolóban továbbá a Budai alsó rakparton a Halász utcai rakparti lehajtó északi ágánál lévő zebrától a Margit híd irányába a következő zebráig.

A 13. kerületben sem fognak örülni

2023. október 15-én 0 órától 15 óráig a 13. kerületben nem lehet majd megállni az Erste székház előtti szervizút székház felőli oldalán (Árpád híd pesti hídfője mellett), a Népfürdő utca mindkét oldalán a Dagály utca és a Bodor utca között és a Népfürdő utca mindkét oldalán a Vizafogó utcánál lévő parkolóban.

Lezárások is lesznek

A hatóság arról is tájékoztatott, hogy 2023. október 13-án 9 órától október 15-én 20 óráig a Budapest 11. kerületében, a Pázmány Péter sétányt a Műegyetem rakpart és a Dombóvári út között lezárások lesznek. Azonban nem ez az egyetlen érintett terület, alább mutatjuk, hol kell további lezárásokra számítani: 2023. október 14-én 12 órától 16 óráig lezárják a 11. kerületben a Műegyetem rakpartot az Egry József utcai felhajtó és a Pázmány Péter sétány között, illetve az Egry József utcai felhajtót a Műegyetem rakpart és a Budai alsó rakpart között.

A Budai alsó rakpart is érintett

2023. október 14-én 11 óra 30 perctől 16 óráig a 11. kerületben lezárásra kerül a Budai alsó rakpart a Dombóvári út és a Bertalan Lajos utca között. 2023. október 15-én 6 órától 13 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Pázmány Péter sétány és az Üstökös utca között.

Még lezárások

2023. október 15-én 7 órától 15 óra 30 percig lezárják a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Dráva utcai lehajtó között. Továbbá 2023. október 15-én 9 óra 20 perctől 14 óra 40 percig lezárásra kerül a Műegyetem rakpart a Szent Gellért tér és a Pázmány Péter sétány között, a Fővám tér a Szabadság híd és a Közraktár utca között, a Szabadság híd déli forgalmi sávja, valamint a villamospálya, illetve a Szent Gellért tér a Műegyetem rakpart és a Szabadság híd között.

A futók elhaladásának idején

A rendőrség azt is közölte, hogy időszakosan, a futók elhaladásának idejére lezárják 2023. október 14-én 7 órától 10 óráig a Budai alsó rakpartot a Dombóvári út és a Halász utca között. 2023. október 14-én 8 órától 11 óráig a Budapest a Pesti alsó rakpartot a Garibaldi utcai lehajtó és a Közraktár utca között. 2023. október 14-én 9 órától 10 óra 50 percig a Bem rakpartot a Halász utca és a Jégverem utca között, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között, a Jégverem utcát, a Lánchidat, az Eötvös teret, a Szabadság híd déli forgalmi sávját, valamint a villamospályát, a Szent Gellért teret a Műegyetem rakpart és a Szabadság híd között, a Fővám teret a Szabadság híd és a Közraktár utca között, a Műegyetem rakpartot a Pázmány Péter sétány és a Szent Gellért tér között. 2023. október 14-én 10 órától 11 óra 30 percig a Budai alsó rakpartot a Dombóvári út és a Döbrentei tér között. 2023. október 14-én 10 óra 50 perctől 11 óra 40 percig a Dombóvári utat a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Pázmány Péter sétány között.

Október 15-én

2023. október 15-én 9 óra 5 perctől 11 óra 30 percig az Alagút utcát, az Apród utcát az Attila út és az Ybl Miklós tér között, az Attila utat az Alagút utca és az Apród utca között, a Clark Ádám teret, a Lánchidat, a Széchenyi István teret, a Várkert rakpartot az Ybl Miklós tér és Döbrentei tér között, az Ybl Miklós teret, az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Bajcsy-Zsilinszky utat a József Attila utca és az Alkotmány utca között, az Eötvös teret, a József Attila utcát a Széchenyi Istvén tér és a Bajcsy Zsilinszky út között, a Dombóvári út vasút felőli forgalmi sávokat a Pázmány Péter sétány és a Fehérvári út között. 2023. október 15-én 10 órától 14 óra 40 percig az Árpád fejedelem útját a Zsigmond tér és a Serfőző utca között, az Árpád híd dél oldal két forgalmi sávját, a Margitszigeti lehajtót az Árpád híd és a Központi út között, a Serfőző utcát az Árpád híd és az Árpád fejedelem útja között, az Erste székház melletti szervízutat, a Hajós Alfréd sétányt, a Margitsziget Központi utat, a Moszkva sétányt, a Népfürdő utcát, a Népfürdő utcai lehajtót, a Rendőrség útját, a Vizafogó utcát, a Jászai Mari tér északi rakparti lehajtót, a Szent István park lehajtót, az Újpest rakpartot, a Közraktár utcát a Pesti alsó rakpart és a Kinizsi utca között. 2023. október 15-én 9 óra 55 perctől 12 óra 10 percig pedig az Árpád fejedelem útját az Üstökös utcai felhajtó és a Zsigmond tér között illetve az Üstökös utcai felhajtót.

Ezt kéri a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció