Ismert színművészek gyülekezőhelye volt a napokban Gödöllő. Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Lukács Sándor, mind ott voltak annak a fotósnak a kiállításán és 91. születésnapján, akit talán a legközelebb engedtek magukhoz. A Kossuth-díjas Keleti Éva a sztárok legendás fotósa volt, talán ő tudja a legtöbbet az ismert emberek magánéletéről.

Legendás fotós

A színházi pillanatok nagy fotósa, a magyar művésztársadalom legendás megörökítője, aki szabadon járkált a színházakban és a művészek a barátai voltak. Kevés fotós mondhatja el magáról, hogy imádták és imádják a színészek. Keleti Éva fotográfus 91 éves lett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keleti Éva és Gémesi György

Forrás: Facebook/Gémesi György

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ismert színészek mentek Gödöllőre

A Kossuth-díjas művésznő képeiből Gödöllőn, a Művészetek Házában szerveztek kiállítást. A megnyitón ott volt Gálvölgyi János a feleségével, Hernádi Judit és Lukács István is. A megnyitón a város polgármestere, Gémesi György mondott rövid köszöntőt.

Hernádi Judit és ott volt Gödöllőn

Forrás: Facebook/Gémesi György

Fotográfia nagyasszonya

Keleti Éva 1931-ben született Budapesten. Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, a magyar fotográfia nagyasszonyának is tartják. Már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben.

A színháztörténet része

Képei a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg. Dolgozott többek között az MTI-nél, az Új Tükör-nél, a World Press Photo-kiállítások hazai bemutatásainál és a Magyar Fotóriporterek Társasága elnökeként. Keleti Éva iskolát teremtett a színházi fényképezésben.

Lukács Sándor sem hagyta ki az eseményt

Forrás: Facebook/Gémesi György

Az emlékek ápolásán dolgozott

Hatvanéves korában – korábbi elhatározásának megfelelően – abbahagyta a fotózást,  sokáig egyetlen képet sem készített. Megalapított és működtetett egy fotóügynökséget, könyveket szerkesztett és híres fotósok emlékének ápolásán ügyködött.

30 év után visszatért

2019-ben, 88 évesen, csaknem 30 évnyi szünet után újra fotózni kezdett, modern eszközökkel. Újra felkereste régi kedves modelljeinek egy részét, hatvannégy év után újra lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért, de sokan, több tucatnyian most először álltak kamerája elé.

Ilyen volt, ilyen lett képek

Keleti Éva hat évtizedes életművét a Műcsarnok 2019 végén, 2020 elején Élet/Kép címmel nagy sikerű retrospektív kiállításon mutatta be, gyakran egymás mellé helyezve modelljeinek, köztük a kor legnevesebb színművészei közül sokaknak régi és új képeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János és felesége Gödöllőn – Forrás: Facebook/Gémesi György