Zebrán gázolt el egy autós egy fiatal lányt a 18. kerületben. A baleset szerdán 11 óra körül a Tarkő utca és a Halomi utca sarkánál történt. A 18 éves diákhoz azonnal odarohantak a járókelők. Az autót egy idősebb asszony vezette, aki annyira sokkos állapotban volt, hogy nem is akart segítséget hívni a lányhoz. Végül a mentők kórházba szállították a lányt. 

Gázolás a zebrán

„11 óra körül a 18. kerületi Tarkő utcán egy kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni egy gyalogos, ahol elgázolta egy gépkocsi. A gyalogost sérülései miatt a mentősök kórházba szállították. A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit” – írta közleményében a BRFK.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Egy idősebb nő gázolt

“A járókelők a buszmegállóban kezdték el ápolni szegény lányt. Én éppen kint voltam, amikor hallottam a csattanást. A zebrán ütötte el egy Opel Astra, amit egy 60 év körüli asszony vezetett” – mondta a Ripostnak egy szemtanú. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többen hívták a mentőt

A férfi szerint többen is telefonáltak a mentőknek, akikre várni kellett. “Az idő múlása volt feltűnő, hogy negyedóra múlva se hallok szirénákat” – mondta a férfi. 

Újra hívták a mentőt 

“Fél óránál már én is felhívtam a segélyhívót, hogy a fiatal lány még mindig nem kapott segítséget, pedig egy buszmegállóban fekszik fejsérüléssel. A sofőr, aki elgázolta szegény lányt, sokkos állapotban volt” – mondta a szemtanú. Állítása szerint 52 percet kellett várniuk, míg kiérkezett a segítség.

Kihallgatták a rendőrök

A szemtanú azt mondta, az idősebb nő, aki az autót vezette, először nem is akart segítséget hívni a diáklányhoz. Még a saját rokonait se akarta értesíteni, mondván, azok dolgoznak. Őt a rendőrök kihallgatták, vizsgálják a baleset körülményeit. 

A buszmegállóban feküdt az elgázolt lány

Forrás: Facebook/18. kerület

Futás közben gázolták el 

Az egyik szemtanú szerint a lány a péterhalmi erdő felől futott a Tarkő utcán a Halomi út felé, de azt nem tudni, hogy a zebrán is át akart-e futni, ő futott-e be az autó elé. A lány magánál volt, a feje be volt kötve, mert vérzett, meg a lábán láttam karcolást. Végül kórházba vitték.

Megszólalt a 18 éves lány

“Kedves mindenki! Én vagyok az a 18 éves lány aki látható a képen. Először is szeretném megköszönni mindenkinek aki tegnap segített nekem, mentőt hívott, bekötötte a fejem, hozott vizet, és mentálisan támogatott!!! Tényleg elmondhatatlanul hálás vagyok! Szerencsére egész „könnyedén” megúsztam a dolgot….. néhány horzsoláson és egy kisebb fejsérülésen kívűl nincs semmi komolyabb, illetve ma már haza is mehetek a korházból!” – írta az egyik 18. kerületi lakossági csoportban az elgázolt lány.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/18. kerület