Aki Pécsre indul, vagy onnét vár valakit késésre kell számítania, mert a Mecsek IC elgázolt egy embert, helyszínelnek, ezért kerülővonalon járnak most a pécsi IC-k

A Pécsről Budapest-Keleti pályaudvarra tartó Mecsek InterCity Sárosd és Szabadegyháza között elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt nem közlekednek a vonatok azon a szakaszon. A Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon jelentősen hosszabb menetidővel kell számolni.

FRISSÍTÉS 19:44 | Újraindult a vonatközlekedés Sárosd és Szabadegyháza között, ahol korábban gázolás miatt nem jártak a vonatok – közölte a Mávinform. A Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon éjszakára állhat helyre a menetrendszerű vonatforgalom – olvasható a közleményben.

Az utasokat pótlóbuszok szállítják Pusztaszabolcs-Sárosd viszonylatban. A Keleti pályaudvarról Pécsre közlekedő IC 806-os sz. Tettye InterCity és a Pécsről a Keletibe tartó IC 803-as sz. Dráva InterCity kerülő útvonalon, Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Mezőfalva-Rétszilas érintésével közlekedik.

A Sárbogárdra és onnan utazóknak személyvonatokkal kell utazniuk, mert a két IC a kerülő útvonalon miatt nem érinti Sárbogárdot.

Kiemelt kép: illusztráció