Vasárnap délelőtt a Keleti pályaudvarról 7:40-kor Bécsbe indult Railjet vonat Tatabánya és Tata között elütött egy embert. A MÁV módosított a menetrenden, még nehezebb közlekedni ma a győri vonalon.

Nagy késések

A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekednek a szerelvények, ezért a győri fővonalon 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre kell számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Még tovább lehet pótlóbuszozni

A késések csökkentése érdekében bevezetett forgalmi változások: A soproni és szombathelyi InterCity vonatok csak Komáromig közlekednek, illetve onnan is indulnak, ezért az InterCity pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Kelenföld és Komárom között járnak. A Szárligetről 9:07-kor Győrbe indult S10-es vonat (4832) csak Tatabányáig közlekedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kimaradtak vonatok

A Győrből 10:38-kor Szárligetre és a Szárligetről 11:07-kor Győrbe induló S10-es vonat (4825, 4814) nem közlekedik. A balesetben érintett vonat utasait Vértesszőlősön a következő Bécsbe tartó vonatra, a Hortobágy EuroCityre (EC 140) szállítják át.

3 órája még mindig vár

Egy utas arról ír kommentben, hogy a Hortobágy IC most haladt el mellette, és állítólag azzal a vonattal fejezhetjük be az utazást, amivel megkezdtük majdnem 3 órával ezelőtt.

Hétfőtől változik

Ahogy írtunk róla, hétfő óta több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében. Ezt vasárnap közölte a vasúttársaság.

Változik a megállási rend is

Közölték azt is, hogy az utasforgalom alakulását és az utasok igényeit figyelembe véve változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje. Több helyen biztosítanak fel- és leszállási lehetőséget. Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel. Ezek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek.

„Kényelmesebb, gyorsabb”

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett, hétfőtől munkanapi csúcsidőben az új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két, Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választási lehetőségeket, kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről.

Itt is megállnak

Azt is közölte a MÁV az MTI-vel, hogy az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola helyi buszmegállóban és Herceghalom vasútállomás buszmegállójában.

Bizonytalan sofőr

A tatabányai vonatpótlás nem ment a lehető legzökkenőmentesebben. Az RTL beszámolt arról, hogy az egyik utas szerint a buszsofőr egy ponton arra kérte az utasokat: „aki jobban tudja az utat, jöjjön előre”.

GPS helyett

„Lélekben minden utastársammal felkészültünk az elkövetkezendő három hónap átszállós-nyomorgós hétköznapjaira, arra talán kevesen számítottunk, hogy a gps-t nekünk kell majd helyettesíteni a Budapest-Tatabánya vonatpótló buszokon” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció