Elgázolt egy embert a vonat Tárnok és Érd között szerda délután. Jelentős késéssel közlekednek a vonatok.

FRISSÍTÉS:

Egy szemtanú azt írja a Facebookon, hogy egy 40 év körüli férfit gázolt el a vonat, aki éppen megállt a síneken vizet inni. Állítólag a vonat hosszan dudált, így a férfi el tudott volna még ugrani, de nem tette. A férfi állapotáról egyelőre semmit nem lehet tudni.

ELŐZMÉNY:

Tárnok és Érd alsó közötti átjáróban egy ismeretlen személyt gázolt a Székesfehérvárról Budapestre tartó Z30-as jelzésű vonat.  A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött.

A helyszínelés végéig – várhatóan 15-16 óráig csak egy vágányon haladnak a vonatok. 20-30, esetenként 30-60 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalakon.
A torlódások és késések enyhítése érdekében a martonvásári elővárosi vonatok nem közlekednek. A gázolásban érintett vonat utasait átszállítják a Göcsej IC-re a Katasztrófavédelem segítségével.

Kedden két embert gázolt el a vonat

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy kedden reggel Pilisnél gázolt el egy járókelőt a vonat. Nemsokkal azután pedig Balatonlellénél sodort el egy kerékpárost az egyik szerelvény. A sérültet kritikus állapotba vitték kórházba.

Kiemelt kép: illusztráció