Négy magyar település is szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel, míg hazánkat Szentendre, Eger, Tokaj és Balatonfüred képviseli.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségét jelzi, hogy több fórumon írnak elismeréssel a régióról, és a térség egyre több turistát is vonz. A hagyományos célpontok után a CNN összeszedte a kisebb, festői szépségű turisztikai célpontokat, amelyeket érdemes felkeresni – írja a CNN-re hivatkozva a hirado.hu oldal.

A CNN rangsorolás nélkül összeállított listáját egy apró dél-csehországi város vezeti. Cesky Krumlov a Moldva kettős kanyarulatának partján fekszik. Történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a világörökség részének nyilvánította.

Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, galériákkal, múzeumokkal – írta a CNN a Duna-parti kisvárosról. Tökéletes hely a kikapcsolódáshoz és az inspiráció gyűjtéshez. Ha már ott járunk, érdemes kirándulást tenni a közeli Esztergomba és megnézni a bazilikát, Magyarország legnagyobb templomát, amely egyben a világ tizennyolcadik legnagyobb bazilikája is.

Tokaj is felkerült a romantikus kisvárosok listájára. A CNN szerkesztői természetesen megemlítik a világhírű tokaji aszút és város föld alatti pincéit.

Amellett, hogy Magyarország egyik legszebb városa, Eger híres vörösboráról, az egri bikavérről és termálfürdőiről – írják hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról. A várról, az egri várvédőkről és a török kori emlékekről is említést tesznek.

Ideális kikapcsolódást biztosít Balatonfüred, ahol egész évben élvezhetjük a táj szépségét – írják. Elismerően szólnak a helyi éttermekről. A fürdőzés mellett a térség aktív pihenésre is kiváló, jachtot bérelhetünk vagy kirándulhatunk a közeli hegyekben, vagy egyszerűen csak sétálhatunk a tó partján egy jót. Balatonfüred után érdemes felkeresni Tihanyt is  – javasolják a CNN szerkesztői.

Kiemelt kép: Szentendre – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu