A Fradi-satdionban és Gödöllőn vehetnek búcsút tisztelői és rajongói a nemrég elhunyt Szűcs Lajos labdarúgótól. Temetése, a család kérésére zártkörű lesz.

A július 12-én 76 éves korában elhunyt olimpiai bajnok labdarúgótól augusztus 5-én nyilvános rendezvényen emlékeznek meg a Fradi-stadionban. Másnap, augusztus 6-án Gödöllő városa búcsúzik a híres sportolótól.

Szűcs Lajos hamvait augusztus 6-án, Gödöllőn ravatalozzák fel, itt vehetnek végső búcsút tőle a tisztelői.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A labdarúgó 2013-ban lett Gödöllő díszpolgára. Akkor köszönőbeszédében a legendás focista kétszer is elsírta magát. Amikor nem a könnyeivel küszködve ezt mondta: „Álltam a dobogó legmagasabb fokán, álltam a dobogó második fokán, és most is egy dobogónak nevezhető színpadon állok. Számomra ez legalább annyira megtisztelő, mert nagy dolgot kaptam egy olyan várostól, ahol 45 éve élek. Köszönöm, hogy gondoltak rám, és engem választottak díszpolgárnak.” – írta a akkor a Gödöllői Hírek.

A búcsúztatáson Gémesi György, Gödöllő polgármestere is beszédet mond.

Szűk családi körben temetik

Felesége, Pécsi Ildikó úgy döntött, hogy férje hamvait szűk családi körben helyezik örök nyugalomra. Egy foci alakú urnában nyugszanak majd Szűcs Lajos földi maradványai Gödöllőn.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos – Forrás: TV2