Karácsony Gergely nagyon kiakadt Gulyás Gergelyre. A miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy főpolgármesternek bocsánatot kellene kérni a kormánytól.

“Gyenge csapatnak is lehet szurkolni,” drukkol a kormány a fővárosnak a Lánchíd-felújításához, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint Karácsony Gergely elvesztette a higgadtságát a kérdésben.

A főpolgármester vezette hivatal nem olvasta el a jogszabályokat, és rosszul írta ki a közbeszerzést. Karácsony kijelentését, “attól, hogy nincs üldözési mániám, még nem következik az, hogy nem üldöznek,” nem érti a miniszter. Szerinte semmi üldöztetés nincsen, ugyanazokat a feltételeket biztosítják a főváros mostani vezetésének, mint elődjének. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány célja, hogy Lánchidat minél előbb felújítsák.

Karácsony Gergelynek bocsánatot kéne kérnie, tette hozzá, amiért azzal vádolta a kormányt, hogy egy bizonyos üzleti körnek akart segíteni a közbeszerzés módosításával. 

A főpolgármester kiakadt

Karácsony Gergely a Facebookon reagált a Kormányinfón elhangzottakra. A főpolgármester szerint a „budapestiek joggal méltatlankodhatnak azon, hogy a kormánynak csak ennyit ér meg Budapest ikonikus műemléke”, ahogy azon is, „hogy a megítélt 6 milliárd felhasználásához szükséges pár mondatos kormánydöntést miért nem sikerült bő fél év alatt módosítania a kormánynak”, nem beszélve arról, „hogy a kormány korlátozni akarja a beruházással kapcsolatos versenyt és ezzel felveri az árat, amit aztán a budapestieknek kell kifizetniük”.

„Mutyiveszély nem akkor van, amikor több cég indulhat egy közbeszerzésen, hanem akkor, ha kevesebb” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Gulyás Gergely – Forrás: MTI