Gumilemez bemutató, ismertető

gumilemezek az ipar számos szegmensében előforduló, a mezőgazdaságban is gyakran előforduló alkatrész.

A gumilemezeket általában szigetelő, rezgéscsillapító, olajálló vagy esetleg csúszásgátló járófelület készítésére használják.

Ritkább esetben alkalmazzák még tömítések gyártására is. A gumilemezeket a gyártók általában 10 méteres tekercsben értékesítik 1000 mm-es, 1200 mm-es vagy 1400 mm-es tekercs szélességgel. A gumilemezek felhasználását elsősorban az alapanyaguk vagy külső felületük határozza meg.

  • SBR gumilemez: Általános felhasználású gumilemez. Alkalmas tömítésekhez, rezgéscsillapítónal használva vagy járófelületek készítésére. Elérhetőek szövetbetétes vagy szövetbetét nélküli kivitelben. A szövetbetétes verzió ugyanazon vastagságban nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik. Az SBR gumilemezek kb. 65 Shore A +/- keménységűek, ideálisak -25°C és +70°C közötti felhasználásnál. Létezik belőle szövetlenyomatos felülettel is, mely csúszásgátló funkciót lát el. 1 mm és 50 mm közötti vastagságban gyártják.
  • NBR gumilemez: Olajálló kivitelű gumilemez. Ebből a típusból is létezik szövetbetétes és szövetbetét nélküli. Gyakran használják tömítések készítésekor. Alkalmas olajos környezben járófelület készítésére is. Kb. 65 Shore A keménységű anyag. -25°C és +80°C közötti felhasználása javasolt. 1 mm és 50 mm közötti vastagságban gyártják.
    A tekercs szélessége általában 1200 mm-es
  • EPDM gumilemez: Mindkét oldalán sima felületű saválló gumilemez. Keménysége 65 Shore A és -25ºC + 100°C közötti hőtartományban ideális a használata. Ellenálló alkoholoknak, glikolóknak, enyhébb savaknak és lúgoknak.
  • Szilikon gumilemez: Átlátszó vagy piros szilikon gumiból készülő gumilemez. -70°C – +200°C közötti hőmérséklet tartományban alkalmazható. UV, ózon -és vegyszerálló tulajdonságokkal rendelkezik. 60 Shore A keménységű anyag.
    Ideális kültéri használatra, tömítések készítésére.
  • Viton gumilemez: Nagy hőtűrő képesség jellemzi, ezért ideális kültéri használatra, rezgéscsillapító járófelület készítésére. 75 Shore A keménységű.
  • Csúszásgátló gumilemezek: SBR vagy NBR anyagól készülő gumilemez, melyet csúszásgátló járófelületek készítésére szoktak alkalmazni. Elérhetőek sűrű -és széles bordás verzióban, de metromintás mintázattal is. Keménysége általában 65 Shore A. Jellemzően beltéri használatra javasolt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.