2021 őszén történt a sokkoló tragédia, melynek során az Olaszországban élő anya, Bradács Katalin döbbenetes módon oltotta ki az akkor kétéves kisfia, Alex életét. A nőt azóta perugiai bíróság elsőfokon 20 évre ítélte, Katalin mentális állapota azonban meglehetősen aggasztó, a nő ugyanis alkalmanként azt hiszi, a fia életben van és nemsokára újra láthatja.

Elmérgesedett családi viszály

Mint ahogyan azt korábban aBudapestKörnyéke.hu is megírta, Katalin 2021 őszén Perugia városának közelében brutális módon végzett a kétéves kisfiával. A tragédia előzménye az volt, hogy kapcsolata már a gyerek megszületése előtt megromlott korábbi párjával, Norberttel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvették tőle a gyereket

Végül csatározásuk a magyar bíróságok előtt folyt. Egyik ismerőse jelezte, hogy a kisfiút ideiglenesen a férfinél helyezik majd el. Katalin ezt nem várta meg és vele együtt Olaszországba ment. Egy Po’ Bandino nevű településen érte a hír, hogy megtörténik az, amitől tartott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megállás nélkül ömlik könnye

Ekkor kioltotta a kis Alex életét, majd a testét bevitte egy boltba. Az olasz bíróság első fokon 21 év börtönt szabott ki rá. Nemrég a Borsnak nyilatkozva azt állította: megtört, hónapok óta folyamatosan sír és csak egész nap fekszik a cellájában.

Ok nélkül szeparálták el

Kifogásolta azt is, hogy nem nézhette meg kisfia holttestét, ami nagyon fáj neki. Abban a perugiai börtönben raboskodik, amely olasz viszonylatban az egyik legkeményebbnek számít. „Három hónapja teljesen el vagyok különítve, úgy érzem, minden ok nélkül, de nem én vagyok az első, akivel ezt csinálják” – magyarázta a nő, akiről most az is kiderült, egyre aggasztóbb állapotban van, Katalin ugyanis időnként teljes meggyőződéssel állítja, hogy a fia él, és nemsokára újra láthatja.

Azt képzeli, Alex él

Katalin alkalmanként ugyanis azt képzeli, hogy Alex az apjával van, és neki is lesz lehetősége arra, hogy magához ölelje a gyermeket. „Azt szoktam képzelni, hogy Alex óvodába jár, és élvezi a létezést. Egyre szebben beszél és fejlődik” – mondta a Borsnak adott interjújában, továbbá azt is elmondta, beismeri tettét, de állítása szerint a szörnyű napon csak egy hang utasításait követte.

Szembesíteni kell

Az interjú után a gyászoló nagymama, Katalin édesanyja is elmondta, van, amikor nagyon nehezen érteti meg a lányával, mit is követett el. „Elmondja nekem, hogy szeretne játszani a kisfiával, mire kénytelen vagyok szembesíteni az igazsággal, hogy erre már sosem lesz lehetősége. Ha ebben kételkedik, akkor elmesélem neki, hogy voltam Alex sírjánál. Olyankor egy kicsit kitisztul a feje, és arról érdeklődik, hogyan lett a gyermeke eltemetve” – magyarázta Katalin édesanyja, Erzsébet.

Beszámítható volt

A rendőrség egyébként a gyilkossá vált anyát hamar elkapta. Eleinte kérdéses volt a büntethetősége, ám egy háromtagú szakértői bizottság megállapította, hogy az elmezavara nem olyan súlyú, ami akadályozná őt tettei következményeinek felismerésében.

Jeleneteket rendezett a tárgyaláson

Bradács Katalin a tárgyalássorozat alatt többször is összetűzésbe került a bíróval. Jelezte, nem kíván ott maradni és balhézni kezdett. Végül kérte, hogy vigyék vissza a börtönbe, így távollétében hirdették ki ítéletét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Az elmebeteg, a kisfiát halálra késelő magyar anya élete nagy részét a börtönben fogja töltenie

Kiemelt kép: Bradács Katalin – Forrás: Facebook