Nem figyelt a férfi, elütötte a hatos villamos a Széna téren. A férfinek súlyosan megsérült a feje, a Szent János kórházba szállították.

Nem vette észre a villamost

Szombat este figyelmetlen gyalogos szenvedett súlyos sérülést a Széna téren, miután a megállóba érkező 6-os villamos elgázolta. A középkorú, férfi a Margit híd felé vezető oldal megállójában sétált a Mammut2 felől a Széll Kálmán tér felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szemből jött

Információink szerint át akart kelni a másik oldalra, úgy gondolta, ha a Széll Kálmán tér felé közlekedő szerelvény kiindul a megállóból, utána keresztül sétál a vágányokon. Arra viszont nem figyelt, hogy közben szemből beérkezik a megállóba a Margit híd felé tartó 6-os villamos.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baleset helyszíne:

Fotó: G.K.

Megállóba zuhant

A férfi lelépett a járdáról, ebben a pillanatban a Combino el is gázolta, így nem esett a szerelvény alá, hanem visszazuhant a megállóba, ám közben a feje keményen a járdához csapódott.

Nem sérültek meg az utasok

A kiérkező mentők először a helyszínen ápolták, majd szirénázva a Szent János kórházba szállították, súlyos fejsérülést szenvedett. A villamos fedélzetén tartózkodó utasok, illetve a szerelvény vezetője nem sérültek meg a baleset során.

A Mammut előtt történt a baleset

Fotó: G.K.

Pótlóbusz közlekedett

A mentés és a helyszínelés ideje alatt, egy órán keresztül a 17-es villamos a Széll Kálmán tér M és a Szent Lukács Gyógyfürdő között nem közlekedett, a kimaradt szakaszon a 4-es 6-os villamospótló autóbusszal utazhattak az utasok.

Órákig leállt a környék közlekedése

Fotó: G.K.

Estére helyreállt a rend

A 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér M és a Jászai Mari tér között szintén nem közlekedett, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehetett utazni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: G.K.