Nyomozás indult annak a videónak az ügyében, melyet az MSZP tett közzé múlt vasárnap, és melyen egy nő magát mentősnek beállítva beszélt arról, hogy tíz önkéntesként vállalt, kórházból hazaküldött ápoltja közül kilencen meghaltak – közölte az operatív törzs keddi tájékoztatóján Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy az ügyben egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, otthonában házkutatást tartottak, és tárgyi eszközöket foglaltak le.

A nyomozás során a gyanúsított szabadlábon védekezik.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A videót eredetileg Korózs Lajos szocialista képviselő tette ki az oldalára, de utána lekerült, miután az Országos Mentőszolgálat múlt hétfőn közölte, hogy ezzel a képviselő hamis látszatot keltett, mivel a filmben szereplő nőt „egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem”.

Nem sokkal később a Samaritanus Mentőszolgálat is igyekezett tisztázni, hogy Németh Athina nem áll és nem is állt a szolgálatukban.

Korózs Lajos később elismerte, hogy semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét, hiszen mivel az arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána.

A videó publikálása után az Emmi rémhírterjesztés miatt tett feljelentést.

Kiemelt kép: Németh Athina