25 évesen elhunyt Bertók Krisztina magyar fotográfus, aki a partikon és fesztiválókon elkapott intim jelenetek megörökítéséről lett ismert. Bertók Krisztina halálát a Bánkitó Fesztivál jelentette be. A fényképezőgép mindkét oldalán helyt álló fiatal lány az elmúlt két évben a fesztivál fotós csapatát erősítette.

Minden máshogy van

„Ahogy mindig, a fesztivált követő időszak most is a fényképek nézegetéséről, a saját és barátainkról készült képek keresgéléséről, a pillanatok visszapörgetéséről szól. Idén viszont minden máshogy történt, mint ahogy kellett volna történnie. Bertók Kriszti fotósunk, aki az elmúlt két évben a Bánkitó képi világát meghatározta és a fotós csapatunkat vezette, meghalt” – írták a Facebook-oldalukon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyarország egyik legjobb bulifotósa

Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa. Mindannyian, akik ismertük, mérhetetlenül le vagyunk sújtva” – osztotta meg a megrázó hírt a hazai fesztivál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Halhatatlan lett

„A pillanatok, amiket meglátott és megörökített, valójában őt is halhatatlanná tették. Örökké velünk lesz a képein keresztül” – tették hozzá.

Új irányvonal

A fotográfus stílusát leginkább a fesztiválókon készített intim fotókról lehetett felismerni, ugyanis egészen új irányba mozdította el az eseményfotózás, azon belül pedig a koncertfotók ismert ábrázolásmódját. Sajátos stílusban örökítette meg a fesztiválok és a koncertek pillanatait – emeli ki az RTL.

Fotómodell is volt

A Debrecenben született lány 13 évesen ismerkedett meg a fényképészettel, akkor még a kamera másik oldalán, ugyanis fotómodellként is dolgozott. Később autodidakta módon tanulta meg a fotózás rejtelmeit és sajátos stílusával hamar kitűnt a többi koncertfotós közül.

Ami boldoggá tette

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő partnert megtalálni, ezért tesz boldoggá, mikor azt látom, hogy emberek egymásra találtak, figyelnek egymásra, szeretetet adnak és kapnak, jól érzik magukat egymással, merik megélni ezeket az érzéseket a nyilvánosság előtt is” – nyilatkozta korábban a Nők Lapja Cafénak.

Külföldre készült

„Az egyik nagy célom, hogy lassan elinduljak külföldre felkutatni a szerelmespárokat” – tette hozzá.

Kiállítás is tervben volt  

A tervei között szerepelt, hogy kiállításon is bemutatja képeit, illetve külföldi klubokba is szeretett volna eljutni, hogy ott is megörökíthesse az általa kedvelt pillanatokat – írja az RTL. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bertók Krisztina. Fotó: RTL.