Hatvankét éves korában elhunyt Lippai László színművész – tudatta a Madách Színház szerdán az MTI-vel. A Madách Színház társulatának tagját hosszú, súlyos betegség után szerda hajnalban érte a halál.

Száznál is több szerep

Lippai László 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebb a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagóban Mary Sunshine, Az Operaház fantomjában Monsieur André és a Producerekben Carmen Ghia alakja – idézték fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jelentős szerepek

Nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt többek között a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmben. Rengeteg tévésorozatban láthatta a közönség, köztük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lippai László 62 éves volt

Hírek szinkronszerepei

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

A MAdách Színház saját halottjának tekinti

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti. “Kérjük a sajtó munkatársait, ne zavarják a családot mély gyászukban” – olvasható a színház közleményében.

Búcsúznak tőle

“Búcsúznak tőle gyermekei, Anna és Levente, felesége, Krisztina, és a Madách Színház társulata. Kérjük a sajtó munkatársait, ne zavarják a családot mély gyászukban” – írta a Facebook oldalon közzétett közleményben a színház.

Tavaly még a Jóban Rosszban című sorozatban szerepelt, akkor a Mokkában beszélt a karakterről:

Ezt a karaktert alakította

Akkor a színész arról beszélt, a karaktere érdekességét a való életben megtalálható párhuzamok adják. A színművész Csillagkút alpolgármesterét alakíttotta, akinek minden vágya az volt, hogy elorozza a polgármesteri széket, és a vele járó hatalmat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lippai László – Forrás: TV2