Tragikus hirtelenséggel, szerda délután otthonában elhunyt Dunai Tamás Jászai-díjas színművész, érdemes és kiváló művész – közölte a család csütörtökön.

73 éves volt

A művészt, akit 2022-ben a Halhatatlanok Társulata tagjává választottak, 73 éves korában érte a halál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

50 évig a pályán

Pályája közel 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik nevéhez. Az egyik legszebben beszélő magyar színésznek tartották.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magyar-francia szakon végzett

1973-ban, szegeden magyar–francia szakon végzett a JATE Bölcsészettudományi karon. 1967-től a szegedi Egyetemi Színpadon játszott. 1976-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

Évtizedek a Madáchban

Évtizedekig a Madách Színház tagjaként, az utóbbi években pedig a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépőjeként láthatott a közönség – emlékeztetett rá a Blikk.

Rendezőként is bemutatkozott

1992-től szabadúszóként dolgozott, Budapesten és máshol is több színházban fellépett, az ország számos pontján láthatók voltak az előadóestjei. 2004-ben rendezőként is bemutatkozott az Ez nem ugyanAz című musicalesttel, írta róla a Wikipédia.

Zenészként is ismert volt

Színészi pályája mellett zenészként és énekesként is ismert volt, több önálló estjével bejárta az országot.

Sokáig küzdött kishitűséggel

Dunai Tamás sokáig küzdött kishitűséggel, ami a munkája során is rengeteg dologban gátolta. Ám mindezt – egy színházi rendezőnek köszönhetően, nagy árat fizetve – le tudta küzdeni.

Kórházba került

A Jászai Mari-díjas színművész, Dunai Tamás Kadarkai Endre Élni jó című műsorának vendége volt a Klubrádióban. A beszélgetés során a szakmai kudarcok is szóba kerültek, amiről Dunai egy megrázó történetet mesélt. A Mary Poppinsban próbált egy szerepet, amit – bármennyire is akarta – nem tudott az elvártak szerint hozni. A rendezőtől kapott kritika pedig annyira megrázta, hogy másnap gyomorvérzéssel kórházba vitték.

Mohács díszpolgára lett

Szülővárosa, Mohács díszpolgárává választották 2016-ban. Temetéséről később intézkednek, közölte a család, akik kérik, hogy ezekben a nehéz pillanatokban engedjék őket zavartalanul gyászolni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dunai Tamás. Fotó: jegy.hu