96 éves korában hunyt el a francia színészlegenda, Michel Bouquet és most érkezett a hír, hogy elhunyt a Nicsak, ki beszél még sztárja, Gilbert Gottfried amerikai stand-up komikus, színész.

Maradandót alkotott

Michel Bouquet, a híres francia színész szerdán este, 96 éves korában végleg elaludt. Nem csak színpadi produkciókban remekelt, de filmekben is maradandót alkotott. A francia Oscarnak nevezett Césár-díjat kétszer is átvehette. Pályafutása során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint François Truffaut és Claude Chabrol. Ügynöke közlés szerint a színész egy párizsi kórházban halt meg.

Michel Bouquet

Forrás: Youtube

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hatalmas elismerés

Kiemelkedő alakítást nyújtott a 2001-es Comment j’ai tué mon père (Hogyan öltem meg apámat) című krimiben Juliette Binoche oldalán, de hatalmas elismerést kapott a François Mitterand korábbi francia elnökről készült 2005-ös film címszerepének eljátszásáért is.

Ritka betegség

Hosszú betegség után 67 éves korában kedden elhunyt Gilbert Gottfried amerikai stand-up komikus, színész is. Ügynöke közleménye alapján ritka, genetikai eredetű degeneratív izombetegségben szenvedett. A brooklyni születésű, komikusként közismertté vált Gottfried híres volt éles nyelvéről, nyers, kegyetlen tréfáiról. Két héttel a New York és Washington elleni terrortámadás után azzal viccelődött, hogy nem tudott közvetlen repülőjegyet foglalni New Yorkból Kaliforniába.

Gilbert Gottfried

Forrás: Youtube

Nincsak ki beszél még

“Azt mondták, előbb meg kell állniuk az Empire State Buildingnél” – panaszkodott. Később azért veszített el egy komoly reklámszerződést, mert a Twitteren a 2011-es japán földrengéssel és cunamival is viccelődött. Számos filmben is szerepelt (Beverly Hills-i zsaru II., Talpig zűrben, Nicsak, ki beszél még), de legismertebb alakítása mégis a Disney 1992-ben bemutatott Aladdin című rajzfilmjében a szabadszájú papagáj, Jágó szerepe volt.

Megrendítette a színészeket

Halála számos kollégáját megrendítette. Seth MacFarlane, a Hogyan rohanj a veszTEDbe című westernparódia rendezője felidézte, hogy Gottfried Abraham Lincoln szerepében annyira mulatságos volt, hogy alig tudtak forgatni a nevetéstől.

Micsoda adomány

Jason Alexander – aki George-ot alakította a Seinfeld-sorozatban – felidézte, hogy Gottfried akkor is meg tudta nevettetni, mikor ez nem volt könnyű. “Micsoda adomány!” – fogalmazott a Twitteren.

Nem akart helyettes lenni

Az 1980-as években a Saturday Night Live szórakoztató műsorának szereplői közé is beválogatták, ő azonban nem volt elégedett. Mint mondta, olyan nagy elődök után került be, mint John Belushi, Gilda Radner és Bill Murray. “Az ember nem helyettes akar lenni, az ember az akar lenni, akit helyettesítenek” – mesélte egy interjújában.

Lágyszívű

Az Oscar-díjas Marlee Matin azt írta róla, hogy miközben mulatságos és politikailag inkorrekt, belül lágyszívű volt. A siket színésznő felidézte, hogy sokszor találkoztak, és egy alkalommal, a repülőn át is vágta, amikor beugrott a jeltolmácsa helyett, aki nagyon hasonlított rá.

Ez a munkám

“Számomra a vicces az vicces” – nyilatkozta Gottfried az AP hírügynökségnek márciusban. “Azt bánom, ha olyasmit mondok, amin nem nevetnek, mert nem vicces… De ha nevetnek azon, amit mondok, akkor úgy érzem, én vagyok a komikus, és ez a munkám” – fűzte hozzá.

Kiemelt kép: illusztráció