Az EDDA frontembere, Pataky Attila teljesen összetört: elvesztették ugyanis barátjukat, munkatársukat, Kiss Zoltánt, aki egy tragikus baleset következtében halt meg.

Tragédia

Az EDDA Művek csütörtök délután a Facebook-oldalán tudatta, hogy tragikus hirtelenséggel meghalt, barátjuk, munkatársuk, Kiss Zoltán “Hagyma”, akivel már közel három évtizede rótták az utakat. Pataky Attila értetlenül áll a történtek előtt, sírva mesélt a Borsnak a tragédiáról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Végtelen szomorúság

“Végtelen a szomorúság, ami a szívünkben van. Egy igazi útitársat, egy hűséges barátot, egy megbízható, fantasztikus embert vesztettünk el tragikus gyorsasággal.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Soha nem volt balesete

Soha nem volt semmi baja, nem betegeskedett, csak mosolygott, ő volt a viccmester, elképesztően sokszor nevettetett meg bennünket, 2-3 ezer viccet fújt kívülről. Huszonnyolc éve szállította a zenekart, már most hiányzik. Hétmillió kilométeren volt túl, és soha nem volt balesete” – mondta a portálnak a zenekar frontembere.

Nem térnek magukhoz

Pataky Attila azt is elmondta, a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint úgy tudni Zoltán éppen biciklivel tartott hazafelé, majd lekanyarodott az útról és vélhetően rosszul lett, elcsúszott, majd olyan komoly fejsérülést szenvedett, hogy meghalt.

A zenekar biztos oszlopa

“Tegnap reggel, a hangmérnökünk, Gömöry Zsolt hívott fel, akkor tudtam meg, hogy mi történt. Még most sem térek magamhoz, mert ő családtag volt, egy biztos oszlopa dőlt ki a zenekarnak.”

Bizalmi kérdés

“Meg kell találnunk, ki fog helyette a volán mögé ülni. Ez nagyon bizalmi kérdés, hiszen az utazások alkalmával az életünket adjuk a sofőr kezébe. Ő már minden rezdülésünket ismert” – mesélte a szomorú részleteket Pataky Attila, aki azt is elmondta, soha nem fogják elfelejteni kollégájukat. Emlékét a turnébusz oldalán található portré örökre őrizni fogja.

Sosem felejtik

“A nagy fehér bajuszával látható a buszunk oldalán, és örökre ott is fog maradni, utazik tovább velünk! Ez volt az élete. Mindig azt mondta: alig várja már, hogy induljon a turné, az EDDA koncertek voltak a legboldogabb pillanatai. Azt hittem, ő lesz az, aki 120 évig fog élni. De nincs sorrend. Abszurd, hogy ő így halt meg, mert ha valaki gyógyíthatatlan beteg, még talán valamelyest fel is lehet készülni a távozására.”

Saját halottjuknak tekintik

“Neki az volt a dolga, hogy biztonságban szállítson mindenkit, és ezt meg is tette. Egyet hibázott és az az életébe került, mert nem volt rajta bukósisak.  Nyugodjon békében Hagyma. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy az EDDA a saját halottjának tekinti” – mondta az összetört zenész. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pataky Attila