A szomszédoknak kellett rátörnie az ajtót a családra az éjszaka közepén. A tűzvészt túlélték, de mindenük a lángok martalékává vált.

Éjjel ütött ki a tűz

Néhány nappal ezelőtt tűz ütött ki egy ipolydamásdi családi házban éjszaka. A család minden tagja aludt már, amikor megtörtént a baj. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Észre sem vették, hogy ég a ház

A tüzet a szomszédaik vették észre. Gyors beavatkozásuknak köszönhető, hogy a családnak sikerült idejében kimenekülnie, így mindenki élve megúszta a tűzvészt. A szülők a gyerekeikkel együtt menekültek a házból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenük elégett

A ház a tűz miatt lakhatatlanná vált. A tető teljes egészében elégett, csakúgy, mint a bútorok. Olyan intenzív volt a tűz, hogy még a csempék sem maradtak a falon a fürdőszobában.

Az apa menekítette ki az alvó gyerekeket

A tűzből nem vettek észre semmit sem a gyerekek sem. Őket az apjuk mentette ki. Egy 10, egy 7 és egy 4 éves gyermek van a családban.

Az utcára rohantak

Az apa rögtön a gyerekeiért szaladt a szobájukba. Kiszedte őket az ágyaikból, majd az utcára szaladtak, mondta el a TV2 számára az apa. A tüzet is megpróbálta eloltani, ám erre már nem maradt idő.

Órákon át harcoltak a lángokkal a tűzoltók

A tűz sokáig tombolt, és szinte mindent megsemmisített, ami a házban volt. Ami épségben maradt, azt pedig a víz pusztította el. A családot egy önkormányzati lakásban szállásolták el.

A legkisebb gyermek nem fogta fel, mi történt

A legkisebb gyermek csupán négy esztendős, ő nem érti a kialakult helyzetet. Azt mondta a TV2-nek az édesanyja, Czingel Zsuzsanna, hogy a csöppség szeretne hazamenni.

Öt éve költözött a család Pest vármegyébe

A család öt évvel ezelőtt költözött Ipolydamásdra. Az elmúlt néhány évben azon dolgoztak, hogy felújítsák az épületet. Nemrég cserélték ki a tetőn a cserepeket.

Megviselték a gyerekeket a történtek

Az anya elmondta, hogy lánya nem tudott elaludni délután. Félt, hogy mi lesz, ha ismét álmában baj történik. A fiú felriadt az éjjel és keservesen sírt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A TV2 riportja az esetről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív